Bursa'nın İnegöl ilçesine Sulçuklu mimarisini andıran yeni emniyet binası yapılacak.
Emniyet Genel Müdürlüğü, uzun yıllardır kullanılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ve çevresindeki alana yeni bir emniyet binası yaptıracak. Yeni emniyet binası projesi 2013 yatırım programına alındı. Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanı Müslüm Sayli, İnegöl'e gelerek, İnegöl Emniyet Müdürlüğü mevcut binası ile bahçesi ve arka kısmındaki eski Türkiye Ziraat Kurumu depolarının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.
İnegöl Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Sayli'ye binanın inşa edileceği yerle alakalı bilgi verdi. Sayli, "İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yeni binası 2013 yatırım programına alındı. İnegöl'e hayırlı olsun. Emniyet müdürümüzle daha önce Ankara'da bir değerlendirme yapmıştık. Şimdi Bursa'dan özel bir ziyaretten dönerken, İnegöl'de yapılacak yeni binanın yerinde incelemelerde bulunmak için geldik. Gerçekten çok güzel bir alan. İlçenin en prestijli binası olsun, mimarisi kendi kimliğimizi, İnegöl kimliğini taşısın istiyoruz. İnegöllülere şimdiden hayırlı olsun" dedi.
Projelendirme bittikten sonra hemen ihaleye çıkacaklarını anlatan Sayli, "Emniyet teşkilatının yeni mimari model çalışmaları devam ediyor. Osmanlı, Selçuklu ve modern mimarinin karışımı bir proje olacak. İnegöl'e has yeni bir bina inşa edilecek" şeklinde konuştu.
(SB-MŞ)

11.02.2013 13:02:36 TSI

Editör: Wan Haber