Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Doruk beldesinde bir ineğin düştüğü çukurdan Roma döneminden kalma mezar çıktı.
Doruk beldesinde ikamet eden 40 yaşındaki Yücel Abuşka hayvanlarını otlatırken bir ineğin düştüğü çukurda Roma dönemine ait mezarlar çıktı. İneklerinden birinin aniden çöken bir çukura düştüğünü belirten Abuşka, ineği çıkarmak için çukura indiğini, çukurdaki tarihi eserleri ve mezarları görünce de jandarmaya haber verdiğini söyledi. Abuşka, jandarmanın olay yerinde önlem aldığını ancak jandarma gittikten sonra buranın öylece kaldığını belirterek, "Bu tarihi eserler böyle sahipsiz mi kalacak?" dedi.
Adana Müze Müdürlüğü'nden 3 görevlinin tarihi mezarların bulunduğu çukura girip fotoğraf ve görüntü aldığını da dile getiren Abuşka, "Adana Müze Müdürlüğü'nden gelen iki bayan ve bir erkek görevli mezarları inceleyip sayımını yaptılar. Fotoğraf ve görüntü çektikten sonra tutanak tuttular. Gelecek onaya bağlı olarak 1 veya 1,5 ay sonra çalışma yapılacağını söylediler" dedi.
Belde sakinlerinden Yusuf Kaya ise, olayı vatandaşlardan duyunca ineği çıkarmak için yardıma geldiğini belirterek, "Çukurda Roma dönemine ait 7 veya 8 tarihi mezar olduğunu öğrendik. Yetkililerin bu tarihi mezarlara sahip çıkmasını bekliyoruz" diye konuştu.
(MSÇ-CC-Y)

10.12.2012 17:06:02 TSI

Editör: Wan Haber