İnebolu Belediyesi, ilçede zaman zaman yaşanan içme suyundaki bulanıklığı sorun çözmek için su depolarına ultrafilitrasyon arıtma sistemi kurdu.
Kurulan bu sistemle ilçedeki içme suyundaki bulanıklığı sona erdirerek, halkın daha temiz su içebilmesi hedefleniyor. Su depolarına ultrafilitrasyon arıtma sisteminin montajının tamamlanmasının ardından İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, çalışmaları yerindece inceledi.
Başkan Uzuner, "Yıllardır süre gelen ilçemizde meydana gelen yoğun yağışlar nedeni ile zaman zaman bazı mahallelerimizdeki içme suyunda bulanıklık meydana gelmiştir. İlçemizin İçme suyu ihtiyacını karşılayan su kaynaklarından Ayva su kaynağı, kışın yeterli miktarda olmasına rağmen, yaz aylarında ilçemizin nüfusundaki artış sebebiyle su ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalmakta ve bu dönemde Başköy su kaynağı da kullanılmaktadır" dedi.
Halkın daha temiz su içebilmeleri için su depolarına ultrafilitrasyon sistemin montajını yaptıklarını açıklayan Başkan Uzuner, "Halkımızın içme sularını gönül rahatlığıyla kullanmalarını sağladık. İnebolu'muza hayırlı olsun" dedi.
(Vİ-SD-Y)

11.01.2013 17:47:56 TSI

Editör: Wan Haber