İnebolu'da özellikle antik eserlere ilginin artması ve büyük şehirde bulunan vatandaşların nostalji merakına cevap veren Hüseyin Demir, her geçen gün elindeki nostalji ürünlere bir yenisini daha ekliyor.
Kendisinin bir antika tutkunu olduğunu ifade eden Demir, bu işi zevkle yaptığını belirterek, şöyle konuştu: "Çocukluğumdan beri ilgi duyduğum antik eşyaları kendi dükkanımda satarak geçimimi sağlıyorum. Bakır alım-satım ticaretiyle başladığım işyerinde elime geçen ve antik değer taşıyan her türlü eşyayı vitrine koyarak antika tutkunların beğenisine sunuyorum" dedi.
İnebolu'da şuan itibariyle antika eşyaları satan tek dükkan olduğunu ifade eden Hüseyin Demir, "Vatandaşların nostalji merakı bizlerinde işine geliyor, bir kazan, bir yüzük, ilgilerini çekiyor" dedi.
Bu konuda hiçbir eğitim almadığını belirten Demir, "Hurdacıları dolaşıyorum, zaman buldukça da İnebolu'nun yanı sıra köyleri de gezerek antik değer taşıyan eşyalara ulaşmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Bu işi yaparken parada kazandığını ifade eden Demir, ama asıl beni sevindiren "Ata yadigarı eserleri yeni nesillere tanıtmak" dedi.
(Vİ-OA-Y)

16.01.2013 16:56:38 TSI

Editör: Wan Haber