Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İncirlik Üssü'nde Amerikalı askerlerin bir ibadethaneye saldırıp tahrip ettiği iddialarını düzenlenen eylemle protesto etti.
AGD üyesi bir grup, İncirlik Mahalle Meydanı'nda bulunan İncirlik Merkez Camii'de kılınan cuma namazının ardından cami önünde eylem yaptı. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdülaziz Kıranşal, İncirlik Üssü'ndeki ibadethaneye yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, "İncirlik, ecdadımızın kanlarını canlarını vererek sahip çıktığı bu topraklarda Kur'an'a, bayrağa, camiye yapılan saldırılara kayıtsız kalamaz. Ezan susmasın, Kur'an elden gitmesin, camilere, mescitlere bir zarar gelmesin diye Çanakkale'de yatan 250 bin şehidin torunları olarak bu topraklarda Kur'an'a, bayrağa, camiye yapılan saldırılara kayıtsız kalamayız" dedi.
Kıranşal, Amerikan askerlerinin daha önce de işgal ettiği farklı İslam ülkelerinde böyle saldırılarda bulunduğunu belirterek, "Bu saldırılar her defasında cezasız kaldığı gibi ülkemizde yapıldığı iddia edilen bu olay cezasız kalmamalıdır. İşte bu nedenle Allah'ın evi olan camimize ve kutsal kitabımız olan Kuran'ımıza karşı yapıldığı ve üstünün örtülüp, halktan gizlendiği iddia edilen bu olay derhal açıklığa kavuşturulmalı ve kamuoyu bu konuda doğru bir şekilde bilgilendirilmelidir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından İncirlik Üssü'ne yürüyerek, burada Kur'an okumak isteyen gruba polis izin vermedi. Belirli bir noktaya kadar yürüyüşlerine izin verilen grup, Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı.
(ERN-CC-Y)

11.01.2013 15:24:42 TSI

Editör: Wan Haber