Adana'da günlük yayınlanan bir yerel gazete, İncirlik Üssü'nde Amerikalı askerlerin yılbaşı gecesi 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda bulunan camiye girerek, ahşap minberi yıkıp, camiyi talan ettikleri, Kuran-ı Kerimi parçaladıkları iddialarına yer verdiği haber, Adana'da bulunan sivil toplum hareketlerini harekete geçirdi.
MÜSİAD, ADİMDER, İmam Hatip Talebelerini Koruma Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, ÖĞ-DER, EHAD, DİN-BİR-DER ve Cansuyu Derneği adına bir açıklama yapan ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan, "Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz" dedi.
Çalışkan açıklamasında şunlara yer verdi:
"9 Ocak 13 tarihli Çukurova Merhaba Gazetesi'nin haberine göre, yılbaşı gecesi ABD askerlerinin İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda bulunan camiye girerek, ahşap minberi yıkıp, camiyi talan ettikleri iddia edilmiştir. İddialar arasında cami içerisinde taşkınlık yapan ABD askerlerinin, cami camlarını kırıp, Kuran-ı Kerim'leri parçaladıkları da var. Aynı haberde konunun örtbas edilmeye çalışıldığı da belirtilmektedir.
İncirlik Üssü'ndeki olaya karışan ABD 39. Wing Komutanlığı bünyesinde bulunan haddini bilmez Amerikalı askerleri bu çirkin saldırıları dolayısıyla şiddetle kınıyoruz."
Saldırının sıradan bir talan olayı olmadığını ifade eden Çalışkan, "Bu saldırının İslami değerlerimize yönelik olduğu açıktır. Kutsal kitabımız Kuran'ı Kerim, camilerimizin minberleri, camı-çerçevesi birer bütündür. Hiç kimse ibadethanelerimize saldıramaz, kutsal kitabımıza saygısızlık yapamaz" dedi.
Çalışkan, açıklamasında daha sonra şunları kaydetti:
"Değerlerimize saldıran ABD askerleri cezalandırılmalı, deşifre edilmeli ve yapılan bu büyük yanlışlık derhal düzeltilmelidir. Tepkimize kayıtsız kalındığı ve gereken yapılmadığı takdirde sorumluluğun sadece olaya karışan ABD askerleri ile sınırlı kalmayacağını, ABD Başkanı dahil tüm yetkilileri bağlayacağını bildiririz. Son olarak Türk ve ABD yetkililerin konuyu aydınlatmalarını, bu çirkin iddialarla ilgili derhal bir açıklama yapılmasını talep ediyoruz."
(ADN-Y)

09.01.2013 16:50:44 TSI

Editör: Wan Haber