Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İncirlik Üssü'ndeki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda bulunan bir camiye yılbaşı gecesi giren bazı ABD askerlerinin ahşap minberi yıkıp camları kırdıkları, arkasından da Kur'an-ı Kerim-i yırttıkları iddiasına sert tepki göstererek, "Türk milleti milli ve manevi kıymetlerine yapılacak her türlü tahammülsüz ve düşmanca eğilimleri karşılıksız bırakmayacak kadar uyanık, şuurlu ve azım doludur" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Adana İncirlik Hava Üssü'nde bir grup ABD askerinin kutsal değerlere saldırdığına yönelik iddiaların kamuoyuna yansıdığını ve İncirlik Üssü'ndeki 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda bulunan bir camiye yılbaşı gecesi giren bazı ABD askerlerinin ahşap minberi yıkıp camları kırdıkları,, arkasından da Kur'an-ı Kerim'i yırtıklarının yerel ve ulusal medyada yer bulduğunu hatırlattı. Bahçeli, vahim iddianın ne kadar doğru olup olmadığının araştırılması ve Türk milleti ile paylaşılması gerektiğini belirterek, "Bu saygısız, ölçüsüz ve düşmanca tavırların netleşmesi halinde ise sorumlular kim olursa olsun haklarında adli ve idari cezalar tam olarak tatbik edilmelidir" dedi.
Mukaddes değerlere el uzatan ahlaksızların, hakaret eden şuursuzların yaptıklarının yanlarına bırakılmaması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti:
"ABD askerlerinin farklı ülkelerdeki disiplinsiz, kurallara riayet etmeyen ve haddi aşan davranışları fazlasıyla bilinmektedir. Irak işgali sırasında kutlu dinimizi İslam'a ve değerlerine yönelik edep ve haya dışı muameleleri hala hafızalardan silinmemiştir. Geçtiğimiz yıl Afganistan'daki Bagram Hava Üssü'nde kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e çirkin ve alçakça tutumları da sıcaklığını kaybetmemiştir. Bilinmelidir ki, Türkiye ne Irak ne de Afganistan'dır. Türk milleti milli ve manevi kıymetlerine yapılacak her türlü tahammülsüz ve düşmanca eğilimleri karşılıksız bırakmayacak kadar uyanık, şuurlu ve azım doludur. Bu itibarla Adana İncirlik Üssü'ndeki skandal iddianın vakit kaybedilmeden vuzuha erdirilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gerekmektedir. MHP konuyu yakından ve pürdikkat takip edecek, ihmal ve kayıtsızlığa yeltenenlere fırsat vermeyecektir."
(TB-CC-Y)

10.01.2013 15:40:58 TSI

Editör: Wan Haber