İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdülkerim Estetik, İncirlik Üssü'nde düzenlenen protesto gösterilerine tepki göstererek eylemlerden sonra Amerikalıların üssün dışına çıkmadığını ve esnafın zor durumda kaldığını söyledi.
Atatürk Caddesi'nde bulunan bir restoranda basın toplantısı düzenleyen Estetik, İncirlik Hava Üssü'nün Türk üssü olduğunu hatırlatarak, bazı partililerin ve derneklerin burada Amerika'yı protesto etmelerinin yersiz olduğunu söyledi. Protestocuların esnafın ekmeği ile oynadığını ifade eden Estetik, "Her eylemden sonra Amerikan komutanları nizamiyeyi 3 gün kapatıyor. Yani Amerikalılar 3 gün dışarı çıkmıyor. Dolayısıyla esnafımız müşterilerinden, kendilerine ekmek yediren insanlardan yoksun oluyor" diye konuştu.
Protestoculara seslenen Estetik, "Bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz, lütfen kendinize başka bir yer seçin. Mesela eylemlerinizi İncirlik Üssü'nün Mutlu Kapısı'nda yapın çünkü mühimmat, Patriot füzeleri hep bu kapıdan geldi. Protestolar Patriot füzeleri nedeniyle devam edecek ama bunlar NATO füzeleridir. Hükümetimiz bunları uygun gördü ki savunma amacıyla bunları Türkiye'ye çağırdı. Siz neden esnafımızın bulunduğu yerde protesto yapıyorsunuz. Amerikan Elçiliği Amerika'nın malı ancak İncirlik Üssü Amerika'nın değil. Bunu yıllardır haykırıyoruz ama hala devam ediyor" dedi.
İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Sekreteri Tansel Estetik ise şunları aktardı:
"Bilindiği üzere ülkemizin güvenliği için TBMM kararı ile hükümetimiz NATO'dan talepte bulunmuş ve ABD, Almanya ve Hollanda'dan Patriot füze bataryaları ilgili ülkelerin askeri makamları tarafından ülkemize gönderilmiş ve konuşlandırılmıştır. Hükümetimizin aldığı bu kararı protesto etmek isteyen bazı siyasi parti mensupları çarşımıza gelerek eylem yapmaktadır. Bu eylemlerden esnaf olarak bizler ve bölge halkımız son derece rahatsızız. Bu eylemleri burada yapan göstericiler şunu bilmeliler ki, askeri kararları hükümetimiz vermektedir ve protesto gösterilerinin yapılacağı yer kesinlikle çarşımız değildir. Bu gösteriler yapılacaklarsa Ankara'da TBMM önüne gidip orada yapabilirler."
(ERN-GS-Y)

07.02.2013 16:40:28 TSI

Editör: Wan Haber