İncesu'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süre ile tatil edilirken, Karayolları Bölge Müdürülü'ğü tarafından İncesu'ya bağlı 7 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.
İncesu Belediyesi'ne bağlı bulunan 24 mahallede; İncesu Belediyesi Fen İşleri karla mücadele ekipleri tam kadro çalışmalarını sürdürüyor.
Özellikle Erciyes'in eteklerinde bulunan Kızılören'de 3 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle yol açma çalışmaları hız kesmeden devam ettiğini bildiren İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, dün akşam saatlerinde başlayan tipi nedeniyle kar temizleme çalışmalarının gece gece saatlere kadar sürdürüldüğünü söyledi.
Başkan Karayol, sabahın erken saatlerinde başlayan kar temizleme çalışmalarında ilk olarak ana caddelerin temizlendiğini adından da sokak aralarını temizlemeye çalıştıklarını kaydetti.
İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol; "Belediye olarak karla mücadele hususunda üstümüze düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ekiplerimizle gece gündüz çalışarak, yaşanabilecek yol sıkıntılarını gidermek için uğraşıyoruz. Başta ana arterler olmak üzere tüm yolları açık tutmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan isteğimiz ise; mümkün oldukça araçlarıyla trafiğe çıkmasınlar, toplum taşıma araçlarını kullansınlar. Çıkmak zorunda olanlar da zincir takmayı ihmal etmemeliler" dedi.
(AÖ-Y)

09.01.2013 14:12:31 TSI

Editör: Wan Haber