CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, kendileri göreve geldiğinde kimsenin kaybetmeyeceği, herkesin kazanacağı bir dönem olacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı adayı olduğu gün parti rozetini çıkardığını ve Türk Bayrağı rozetini yakasına taktığını anımsatan İnce, cumhurbaşkanı seçildiğinde sadece CHP'lilerden değil herkesimden insanın Bakanlar Kurulunda olacağını, böylelikle büyük bir barış, uzlaşma sağlanacağını vurguladı.

Bu büyük şemsiyenin altında tüm milleti buluşturacağını aktaran İnce, göreve geldikten hemen sonra OHAL'i kaldıracaklarını, Merkez Bankası başkanının bağımsız olacağını söyledi.

"Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında çocuklarımız iyi eğitim alacak"

Dolardaki yükselişin durdurulamadığına işaret eden İnce, şöyle konuştu:

"Dolarla kavga etti, dolar yükseliyor. Avro ile kavga etti, o yükseldi. Şimdi de İnce ile kavga etti, o yükseliyor. Şu an sabah akşam bağıran bir cumhurbaşkanı var. Öğrencilerle, televizyona çıkıp onlarla geleceği konuşan bir cumhurbaşkanı olacağım. AK Partili anneler size sesleniyorum, fizik öğretmeni Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığında çocuklarımız iyi eğitim alacak. Çocuklarımız iyi yabancı dil ve matematik öğrenecek. Refah içerisinde yaşayacaklar. Gençlerimiz olimpiyatlarda madalya alacak. Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz. Meralarımızı, tarım alanlarımızı, insan gücümüzü atıl olmaktan kurtaracağız. Denizleri daha çok kullanacağız."

"Taze kan lazım"

Muharrem İnce, göreve geldiğinde gençlerin geleceğe daha umutlu bakacağını, topraklardan bereket fışkıracağını aktararak, "Bunları yorgun bir adam yapamaz. Bunları 16 yıl ülkeyi yönetmiş, doları 1,30'dan alıp 4,60'a yükseltmiş biri yapamaz. Türkiye'ye taze bir kan lazım." diye konuştu.

Meydanlarda kavga değil üretim konuştuğunu, dünyanın artık aydan, marstan maden çıkarılmasından, sürücüsüz araçtan bahsettiğine işaret eden İnce, şöyle devam etti:

"Eğer bu büyük değişimleri yakalayamazsak, 100 yıl fakir kalacağız. Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmalıyız. Erdoğan diyor ki 'Dindar ve kindar bir nesil yetiştireceğim'. Benim buna itirazım var. Dindar kesim yetiştirilmesine hiç bir itirazım yok ama bu ailenin işi. Allah'ın izni, milletimizin desteğiyle cumhurbaşkanı olduğumda din dersini şöyle yapacağız: muhafazakar aile derse ki 'Benim çocuğuma 2 saat din dersi yetmez, fıkıh dersi istiyorum', o zaman baş üstüne deyip kaç saat istiyorsa seçmeli dersi vereceğiz. Öbürü de diyorsa ki 'Ben din dersi istemiyorum' ona da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar vereceğiz ama tüm çocuklara yabancı dil ve matematik öğreteceğiz. Bunu birlikte başaracağız. Ben meydanlarda hak hukuk diyorum, birisi de çıkmış çay, kek oralet diyor."  

"Her mahallede bir kıraathane değil, bir kreş açacağız"

Cumhurbaşkanı olduğunda 18 yaşına kadar devlet gözetiminde olan kimsesiz çocukları sokağa atmayacağını, hemen devlet kadrosuna alacağını anlatan İnce, kendi döneminde hiçbir ayrımcılık yapılmayacağını bildirdi.

Ev kadınlarının sigorta primleriyle ilgili çalışma yaptıklarını vurgulayan İnce, "Kadınların çalışma hayatına girebilmeleri için çocuk bakımını çözmemiz gerek. Her mahalleye bir kıraathane değil, bir kreş açacağız. Çocuk kreşe, kadın işe gidecek. O kreşlerde de kadınlar çalışacak." diye konuştu. 

"Çiller'den medet umuyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün İstanbul'daki mitingine eski başbakanlardan Tansu Çilleri'in de katıldığını anımsatan İnce, "Dün bir baktım Tansu Çiller de oraya gitmiş. Erdoğan, sürekli 1990'lara dönmekten söz ediyor, 1990'ların simgesi orada. Sürekli geçmişi kötülüyor ama Çiller'den medet umuyor. O başarılı olsaydı partisini kalkındırırdı. AK Partililer de mutlu olacak. Onlar da görüyor durumu. Bu yorgun adam, memleketin sorunlarını çözemez." diye konuştu. 

"Millet zengin olacak, hakça bölüşeceğiz"

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini anlamadığını savunarak, "(Yerli otomobil yapacağız) diyor. Erdoğan otomobilin kaportasına, ben otomobilin beynine talibim. Çağın bilgileriyle donatacağız çocuklarımızı. Millet zengin olacak, hakça bölüşeceğiz. Bunları yapamazsak 100 yıl daha kendimizi toparlayamayız." ifadelerini kullandı. (AA)

Editör: Wan Haber