Antalya'da, çobanlık yapan Hatice Tarakçı'nın yağmur sebebiyle hasar gören köprüden koyunlarını geçirme çabası filmleri aratmadı. Tarakçı, inatçı koyunlarını köprüden geçirmek için portakal verip kucakladıysa da başarılı olamadı. Köylülerin yardımıyla koyunlar güçlükle karşıya geçirildi.
Şiddetli yağışlardan dolayı Serik ilçesi Çandır beldesi Çağırgeçit mevkiindeki bir köprü zarar gördü. Bölgede 30 yıldır çobanlık yapan 52 yaşındaki Hatice Tarakçı ve 53 yaşındaki eşi Hüseyin Tarakçı da olumsuz etkilendi. Beldedeki derelerin yükselmesi sonucu Çağırgeçit Köprüsü'nün bir tarafı zarar gördü. Köprü araç trafiğine kapatılırken, hayvanlarını yolun karşısına geçiren Tarakçı ailesi zor anlar yaşadı. HaticeHüseyin Tarakçı çifti 100 koyun ve 20 keçiyi otlatmak için ağıllarından çıkardı. Yalnız hayvanların otlayabilmesi için dere üzerinde kurulu Çağırgeçit Köprüsü'nden geçmesi gerekince zor anlar yaşadılar. Tarakçı çifti, koyunları köprü üzerine getirdikten sonra bir kısmı zorda olsa karşıya geçmeyi başardı. Koyunların bir kısmı yıkık köprüden geçmekte inat etti. Köprünün ucuna gelen koyunlar çukuru görünce geri dönüş yaptı. Hatice Tarakçı, portakal kabuğu verdiği ve önlerinden geçiş yaptığı koyunlarını geçirmeye çalışsa da başaramadı. Sinirlenen Hatice Tarakçı, bazı koyunları iteleyerek köprüden geçirdi. Koyunları köprüden geçirmek için uzun süre çaba sarfeden Hatice Tarakçı'nın yardımına köylüler yetişti. 4 kişinin çabalarına rağmen koyunlar köprüden geçmedi. İnatçı koyunları köylüler iteleyerek güçlükle köprüden geçirdi.
Koyunlarını köprüden geçirmek için bir saat uğraşan Hatice Tarakçı, "Daha önce böyle uğraşmamıştım. Zor da olsa köprüden koyunları geçirdik" diye konuştu. Koyunların sahibi Hüseyin Tarakçı, köprünün selden zarar gördüğünü belirterek, "Koyunlar inatçı olur zaten. Biri geçmeyince diğerleri de geçmedi. Bizi çok uğraştırdılar" dedi.
(İA-HO-Y)

14.01.2013 16:28:50 TSI

Editör: Wan Haber