Bursa'nın Orhangazi ilçesinde aracıyla çarptığı ineğe bakmak için yola çıkan sürücü, başak bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kazada, 3 kişi de yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Orhangazi-Yalova karayolu üzerinde Bursa'dan Gölcük'e gitmek için 41 FV 199 plakalı otomobili ile yola çıkan Yener Bayraktar (55) Orhangazi'yi geçtikten sonra Süpürgelik Mevkiinde aniden önüne fırlayan bir ineğe çarptı. Çarpmanın şiddeti ile inek olay yerinde telef olurken, otomobilde ise büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Olay yerinin az ilerisinde arabasından inen Yener Bayraktar, çarptığı ineğe bakmak için olay yerine doğru yürürken bu esnada aynı istikamete seyreden Burak Erdinç (33) idaresindeki 06 LNL 77 plakalı otomobil önce yerde yatan inek ölüsüne ardından ise Yener Bayraktar'a çarparak yoldan çıkıp şarampole uçtu. Otomobilin çarptığı Yener Bayraktar olay yerinden yaklaşık 50 metre ileriye savruldu. Olay yerine ulaşan vatandaşlar ve polis ekipleri ilk anda Yener Bayraktar'ın cesedini fark etmedi. Otomobilde bulunan ve yaralanan sürücü Burak Erdinç ile beraberindeki İlknur Gür (27) ve Mehmet Nalçacı'yı (28) araç içinden çıkararak olay yerine çağrılan ambulansa koydular.
Polis ve jandarma olay yerinde araştırma yaparken araçtan 20 metre ilerde arazideki cesedi fark etti. Sağlık ekipleri Yener Bayraktar'ın ölmüş olduğunu tespit edince olay yerine savcı çağrıldı. Olay sonrasında kaza alanı savaş alanına dönerken, ikinci otomobilde bulunan 3 yaralı ambulansla Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Orhangazi Cumhuriyet Savcısı olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Yener Bayraktar'ın cesedini Orhangazi Devlet Hastanesi morguna kaldırdı.
Gölcük'te oto tamirciliği yaptığı öğrenilen Yener Bayraktar'ın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumuna sevk edildi. Yener Bayraktar'ın yakınları ise acı haberi alınca hastaneye akın etti. Jandarma ve Savcılık kaza ile ilgili soruşturma başlattı.
Jandarma ekipleri kaza sonrasında arazide ineğin sahibini aradı.
(MO-YS-Y)

20.01.2013 13:17:34 TSI

Editör: Wan Haber