Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile İmranlı ilçesinde ekmek üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanlara yönelik hijyen eğitimleri verildi.
İmranlı Belediyesi çok amaçla salonda gerçekleştirilen eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkanı Beşir Köksal, hijyen eğitimlerine ilçelerde devam ettiklerini söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu arasında hijyen eğitimleri protokol imzalandığını belirten Köksal, protokol sonrasında Sivas merkez ve ilçelerde eğitimlerin devam ettiğini ifade etti. Eğitimlerin önemine değinen Köksal, bu eğitimlere katılmayan ve belge almayanlara ilgili kurumlar tarafından ceza yazılacağını vurgulayarak, sertifikası olmayanların işyerlerinde çalışamayacaklarını kaydetti. Köksal ayrıca, esnafın hijyen eğitimlerinin yanı sıra müşteri memnuniyetine de önem vermelerini istedi.
Hijyen eğitimine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünden Ziraat Mühendisleri Aygen Ürgüp ile Osman Tutucu konuşmacı olarak katılarak hijyen kuralları hakkında bilgi verdiler
İlçedeki 32 esnafın katıldığı hijyen eğitiminde 70 puan ve üzerinde başarı gösteren esnaflara sertifika verilecek.
(UY-AÖ-Y)

13.02.2013 12:50:54 TSI

Editör: Wan Haber