BDP, İmralı'ya gidecek isimlerin Abdullah Öcalan tarafından belirlendiğini ve bu isimlerin Adalet Bakanlığı'na bildirildiğini açıladı.
BDP ve DTK Eş Başkanları Selehattin Demirtaş, Gültan Kışanak, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un TBMM'de yaptıkları toplantının ardından İmralı'ya gidecek heyete ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Demirtaş ve Kışanak imzalı açıklamada, uzunca bir zamandır BDP'den ikinci bir heyetin İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirtilerek, bu konuda Öcalan'ın, önemli bir süreç olduğunu eş başkanlarla görüşmek ve tartışmak istediğini açıkladığı belirtildi.
Son olarak Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı görüşmede ikinci heyeti beklediğini bir kez daha ifade ettiği hatırlatılarak, Öcalan'ın, hükümetin bu konudaki tutumunu basından takip ettiğini ve çok olumlu bulmadığını da vurguladığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Fakat sürecin tıkanmaması için ikinci bir öneride bulunduğunu BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan'dan oluşan ikinci heyeti beklediğini bildirmiştir. Biz de BDP olarak bu öneriyi değerlendirdik. Sayın Öcalan'ın sorun çözücü, tıkanıklığı aşıcı bu yaklaşımını son derece önemli ve değerli bulduk. Bu doğrultuda adı geçen üç ismin partisi temsilen Sayın Öcalan ile İmralı'da görüşme yapmak üzere görevlendirilmesine karar vermiş bulunmaktayız. Gerekli başvuru Adalet Bakanlığına yapılmış olup, partimizin bu kararı doğrultusunda Bakanlığın gerekli işlemleri tamamlayarak heyetin en kısa zamanda İmralı'ya gitmesini sağlamasını beklemekteyiz."
(MÜG-ÖZ-Y)

20.02.2013 17:43:20 TSI

Editör: Wan Haber