Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, "İmralı süreci" diye adlandırılan terör örgütü elebaşı ile yapılan görüşmelere sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte tepki gösterdi.
Sendika binasında sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte basın açıklaması yapan Başkan Akkaya, İmralı'da terör örgütü elebaşı ile yapılan görüşmelerle çizmenin aşıldığını ileri sürdü. Terörün muhatap alındığını iddia eden Akkaya, "Sözde açılım projesinin bu son aşamasında, artık ülkemiz terörle masaya oturmayı saklama ve gizleme gereği bile duymayan, bu yöndeki tepkilere aldırış dahi etmeyen vicdan ve hamiyet fukaralığıyla bire bir muhataptır. Başka bir deyişle bu konuda çizme aşılmış ve iktidar, bölücü terörün kanlı limanına demir atmıştır. Yaşanan olayları dikkatle, sabırla, biraz da endişeyle izleyen Türk milleti her şeye rağmen geleceğinden umutlu olmak istiyor" dedi.
Başkan Akkaya sözlerine şöyle devam etti: "Terör örgütünün belinin kırıldığı ifade edilirken, bu zaman diliminde terörist başının parlatılıp cilalanıp, siyasal bir aktör olarak sahneye sürülmesinin anlamı ve amacı nedir? Bölücü terör örgütüne adeta taze kan vererek ayakta kalmasını sağlamanın, kanı ve gözyaşını durdurmakla ne ilişkisi vardır? İş başındaki iktidar hangi siyasi kazancın peşindedir? Her konuda referandum kartını kullanan siyasi iktidar, bu hayati konuda Türk milletinin iradesine başvurmak için neden referanduma gitmemektedir?"
(Nİ-SLH-Y)

17.01.2013 15:30:32 TSI

Editör: Wan Haber