Kürt sorununun çözülmesi ve barış için hükümetin attığı adımlara bir destek de CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı'ndan geldi.
CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti'nin geçmişteki kötü siciline rağmen umudumuzu koruyoruz' sözlerini hatırlatarak, sürecin karşılıklı bilgi aktarımı sağlanması ve samimi ortam oluşturulma şartı ile her türlü desteğin verilebileceğinin olumlu olduğunu söyledi. Karataş, şöyle konuştu:
"Biz, partimizin kararını kesinlikle destekliyoruz. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu bu konuda AK Parti'yi her ne kadar samimi bulmuyorsa dahi, bir umut olarak barışa katkı sunabilmek için Başbakana ve hükümete açık çek vermiştir. Bu da bu süreçte 'sizi tamamen destekliyoruz' anlamına geliyor. Yeter ki süreç samimi, dürüst, açık ve şeffaf bir şekilde olsun. Bununla birlikte partimiz süreç içerisinde her türlü bilgi paylaşımı ve aktarımını da bir görev olarak üstlenmiştir. Yani biz akan kanın son bulması için üzerimize düşen tüm görevi yapmak istiyoruz."

"ARTIK SİLAHLARLA ÇÖZÜM OLMUYOR"
Karataş açıklamasında, bölgedeki refahın sağlanabilmesi, gerek sosyal yaşamın, gerekse ekonominin daha iyi yerlere gelebilmesi için barışın şart olduğunun altını çizerek, "Bu sorun bir partinin sorunu değil tüm Türkiye'nin sorunudur. Artık silahlarla çözüm olmuyor. Kanın durması, barışın sağlanması gerekir. İşte bu noktada genel başkanımızın tavrından dolayı kendisini kutluyor ve her konuda kendisine destekte bulunacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
CHP İl Başkanı Karataş, sorunun çözümüne yönelik Doğu ve Güneydoğu illerinden; Adıyaman, Batman, Ağrı, Hakkari, Mardin, Siirt ve Muş gibi illerin parti başkanları ile görüştüklerini ve bu teşkilatların olumlu düşüncelerini gerek telefon görüşmeleri ile gerekirse fakslarla genel merkeze ilettiklerini de kaydetti.
"30 yıldır akan kanın son bulması için sürece destek veriyoruz" diyen Karataş, sözlerini şöyle tamamladı: "Sorunun çözümüne yönelik verilecek destekler konusunda Doğu ve Güneydoğu illerinin parti başkanları ile yaptığım görüşmelerde herkes bu kanın durması için hemfikir ve bu konuda partimizin yürüttüğü adımı olumlu buluyor. Ancak benzer adımların geçmişte atıldığını göz önüne getirir ve bu önceki süreçlerin içerisinde barışın değil savaşın olduğunu hatırlarsak, umudumuz aynı manzaraların tekrar yaşanmamasıdır. Bu anlamda barış sürecine yaklaştığımızı umuyor ve tekrardan hayal kırıklığı yaşamak istemediğimizi hükümetin bilmesini istiyoruz. Tek temennimiz barıştır. Bu sürece katkı sunabilmek için diğer tüm siyasi partilerin de aynı çatı altında toplanmasını diliyoruz."
(RÇ-SO-Y)

08.01.2013 16:00:52 TSI

Editör: Wan Haber