Ayla Akat ve Ahmet Türk’ün görüşmesine izin verilerek başlatılan süreç, bölgede olumlu hava estirdi. Görüşmelerinin sonuca ulaşacağını umudunu taşıyan bölge halkı, bu hassas dönemde her kesimin söylemlerine çok dikkat etmesi konusunda da uyarıda bulunuyor.
Görüşmeleri değerlendiren Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana Kürt sorunu ile yakından ilgilendiğini ve çözümü için de sürekli elini taşın altına koyduğunu söyledi. Aras, son gelişmeleri ise umut verici olduğunu belirterek, “Son bir hafta içinde yaşanan bu gelişmeler umut vericidir. Başlatılan bu girişimin yerinde bir hareket olarak görmekteyiz. Temenni ederiz ki bu girişimlerin sonunda bu sorun çözülür. İnşallah bu girişimler farklı bir yere çekilmez. Çünkü daha önce bu tür girişimler olmuş, ancak sekteye uğratmak için farklı güçler ve farklı eller işin işine girmiştir. Hassas olan bu dönemde insanların söylemlerine çok dikkatli olmasını istiyor. Herkesin bu işin sabote edecek söylemlerden bulunması gerekir. Bu ateşin sönmesi noktasında kimin elinde ne geliyorsa özveri ile çalışması gerekir. İnşallah memleket ve bölgemiz için yapılan bu çalışma meyvesini verir. Bu girişimler bölgede umutlu bir hava estirdi ve herkes artık bir beklenti içinde. İnşallah bu konuda olumlu bir sonuç alırız” dedi.


“DESTEĞE HAZIRIZ”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van İl Başkanı Cemal Şen de, başlatılan bu sürece destek verdiklerini belirterek, “Bilindiği üzere Türkiye gündemi çok hızlı değişiyor. Bu hafta gelişen ve oluşturulan bir heyetin İmralı’ya gitmesini önemli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Ülkenin en önemli, en can alıcı ve en acı olan sorunu Kürt sorunudur. Bu sorunun barışçıl bir noktada çözülmesi Türkiye’deki tüm halkların yararınadır diye düşünüyorum. Genel Başkanımız bu sürece destek vereceğini açıkladı. Biz de Genel Başkanımızın bu aldığı tarihi kararı destekliyoruz. Demokratik açılım gibi bu görüşmenin yine bir seçim manevrası olması ihtimali de göz ardı etmiyoruz. Ama biz bu sorunun çözümünde hükümete destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber