İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır ve Ankara şubeleri tarafından düzenlenecek olan "3. Yapı Denetimi Sempozyumu"nun 5-6 Ekim 2013'de Diyarbakır'da gerçekleştirileceği belirtildi.
Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası tarafından, ilki Kasım 2009 tarihinde, ikincisi Kasım 2011 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen "Yapı Denetimi Sempozyumu"nun üçüncüsü 5-6 Ekim 2013 tarihinde Diyarbakır'da gerçekleştirilecek. İMO Diyarbakır ve Ankara şubelerinden sempozyumun amacına ilişkin yapılan açıklamada, yapı denetim sisteminin bireysel ve toplu kullanımlı her türlü yapının hizmet süreci boyunca güvenli hizmet vermesini sağlayacak temel bir düzenleme olduğu belirtilerek, kapsamı sadece konut yapılarıyla sınırlı olmadığı, toplu sosyal hizmet veren idari kamu binaları, eğitim tesisleri, sağlık yapıları, özel ortak kullanımlı iş ve işyeri binaları dahil olmak kaydıyla tüm bina türlerini içine aldığı hatırlatıldı. İnşaat mühendisliğinin, meslek odalarını da kapsayan kurumsal yapılanması çerçevesinde yapı denetimi olayının gerçekleşmesindeki mesleki yetkinlik ve başarı mertebesini belirleyen en önemli unsurlardan biri olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu açıdan bakıldığında doğru işleyen bir yapı denetim sistemi kurulabilmesi yapı denetiminin bütünlüklü bir bakış açısıyla ele alınmasını ve tüm boyutlarıyla incelenmesini gerektirmektedir. Bu doğrultuda ilgili kişi ve kurumların bir araya getirilerek mevcut durumun, sorunların ve çözüm önerilerinin tartışılması ve geleceğe yönelik belirlemelerin ve saptamaların paylaşılması sempozyumun temel amacıdır" denildi.
Sempozyumun konuları arasında, yapı denetim tarihçesi ve deneyimleri, yapı denetimi ve iş yönetimi, yapı stokunun değerlendirilmesi ve yapı denetimin kentsel dönüşümdeki yeri, planlama ve imar uygulamaları, etüt ve proje uygulamaları, yapı malzemeleri ve yapı üretim uygulamaları, denetimin ekonomiye etkisi, kamusal denetim ve meslek etiği ve afetlerin sosyo ekonomik ve psikolojik etkilerinin yer aldığı bildirildi.
(ÜN-AKK-Y)

31.01.2013 13:23:25 TSI

Editör: Wan Haber