Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezi'nde Dekoratif Ev Aksesuarları kursiyerleri dayanışma içinde üretim yapıyor.
Konak Belediyesi Ayla Ökmen Semt Merkezi'nde düzenlenen kurslarda kişisel kazanımlar toplumsal dayanışmaya döndü. Konak Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Pınar Arslan'ın yönettiği 'Dekoratif ev aksesuarları' sınıfı, paylaşım ve dayanışmanın en güzel örneğini sergiledi.
Oğlunun düğün hazırlıkları süren Yurdakul Türk'ün kına gecesi için tasarladığı kına keseleri imece yöntemiyle yapıldı. Katıldıkları kursta dertlerini de mutluluklarını da paylaşan ve bir aile ortamı oluşturan kadınlar, hünerli elleriyle terlik şekli verdikleri keçeyi yaldız, boncuk ve pullarla işledi. Otuz sekiz yıldır kurslara katılan ve çocuklarını tek başına büyüten Yurdakul Hanım, "Bunca yıldır kurslara katılıyorum ama bu grup benim için çok özel. Burada bir aile gibiyiz. Eşimi yıllar önce trafik kazasında kaybettim. Ancak bugüne dek bir tek sinir hapı kullanmadım. Burada hep birlikte olmak, paylaşmak, yaşadığımız sevgi ortamı beni mutlu ediyor" dedi.
Sınıfın gözbebeği olan ve genç kursiyerlerin 'anne' dediği Yurdakul Hanım'ın oğlunun düğünü için kına kesesi yapan kadınlar da "Biz burada her şeyi birlikte yapıyor, derdimizi paylaşıyoruz. Bir kişi mutlu olunca hepimiz mutlu oluyoruz " diyerek aralarındaki bağlılığı anlattılar.
Konak Belediyesi semt merkezlerinin 'Sevgi Evi' olarak anılmasının, üretimin yanında paylaşım ve dayanışma olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, herkese örnek olan kadınları kutladı ve şunları söyledi:
"Kadınlarımız ince ruhları, sevgi ve emekleriyle topluma öncü oluyor. Kadının gücü olmadan çağdaş bir toplum düşünmek imkansız. Ülkemiz belki de dayanışma ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir süreç yaşıyor. Bu süreçte de Konak Belediyesi semt merkezlerinde kadınlar bu dayanışmayı yaşıyor ve öğretiyor."
(HK)

19.01.2013 11:33:38 TSI

Editör: Wan Haber