Tokat'ın Niksar ilçesinde imamın tarihi cami yanına elektrik trafosu konulmaması için beton harcın içine girerek yaptığı eylem ses getirdi.
Niksar'da Çilhane Camii bahçesine ÇEDAŞ tarafından elektrik trafosu konulmak için beton dökülerek çalışma başlatılmasına karşı çıkan 33 yaşındaki cami imamı Ali Koç, yeni dökülen harcın içine girmişti. Dizlerine kadar harca gömülen imam ve cami cemaatinin yaptıkları eylemin ardından çalışmalar ise durdurulmuştu. Ses getiren eylemin ardından dökülen beton zemin kaldırılırken, cami bahçesinde Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar incelemelerde bulundu.
Yapılan herhangi bir çalışmanın halkın isteği dışında yürütülmesinin mümkün olmayacağının altını çizen Başkan Yadigar, kurumlar arasında iletişim sorunu yaşanmış olduğunu belirterek, "Pazartesi günü cami imamı ve cemaati yanıma geldiler, bu çalışmanın durdurulacağını kendilerine söyledim. Ancak dün bilgimiz dışında ÇEDAŞ'ın müteahhitle yaptığı anlaşma gereğince ÇEDAŞ bizim bu talimatımızdan bilgi sahibi olmamış, burada böyle bir çalışmayı başlatmışlar. Biz dün konuya vakıf olduğumuz andan itibaren müdahale ettik. Niksar halkımızın, camii cemaatimizin isteği dışında herhangi bir şey yapılmasına, Niksar'da vazifeli olduğumuz müddetçe izin vermeyiz. Bunun altını özellikle çiziyorum. Cemaatimizin de bu konuda müsterih olmasını istiyorum. Ayrıca bu alanda bulunan ATM'nin de kaldırılmasını sağlayacağız ve caminin çevresine güzel bir düzenlemeyi de biz yapacağız" dedi.
Çilhane Camii İmam Hatibi Ali Koç ise istemeden de olsa böyle bir tepkiyi göstermek zorunda kaldığını belirterek, "Kendi sesimizi duyurmak ve meşru isteğimizi dile getirmek adına harcın içine girdim. Bu hususta sağ olsun başkanımız pazartesi günü görüşünü bizlere bildirmişti. Böyle bir eserin korunması hakikaten hem insanlık adına hem de memleketimiz adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bu açıdan başkanımıza, konuya ilgi alaka gösteren basına, ilçe müftülüğümüze teşekkür ediyorum. Bu meseleyi artık hallolmuş bir mesele olarak görüyoruz inşallah" diye konuştu.
(Nİ-SLH-Y)

16.01.2013 15:25:20 TSI

Editör: Wan Haber