Bolu'da ailesi tarafından din görevlisi olması için İmam Hatip Lisesi'ne yazdırılan Yakup Yılmaz (42), yıllar sonra sanatçı olarak albüm çıkardı.
Gerede ilçesinde yaşayan ve bir düğün salonunda bağlama çalarak konukları eğlendiren yerel sanatçı Yakup Yılmaz'ın ilginç hayat hikayesi herkesin dikkatini çekti. Okul çağlarında ailesi tarafından din görevlisi olması istenen ve bu yüzden İmam Hatip Lisesi'ne yazdırılan Yakup Yılmaz, müziğe olan aşkından vazgeçemeyince, İmam Hatip Lisesi'ni bırakıp Ticaret Meslek Lisesi'ne geçiş yaptı. Bir yandan okuluna devam eden Yılmaz, bir yandan da eline aldığı bağlamayla sahnelerde boy gösterdi. Okulu bittikten sonra muhasebecilik yapmaya başlayan Yakup Yılmaz, muhasebecilikten de istediği keyfi alamayınca sanatçı olmaya karar verdi. Bir düğün salonunda bağlama çalarak şarkı söylemeye başlayan yerel sanatçı, daha sonra kendi şarkılarını yazarak albüm çıkarmaya karar verdi. 25 yıllık müzik serüveninin ardından 'Ehlikeyf' adlı albümünü çıkaran Yılmaz, çiftetelli ve rap müziği bir araya getirdi.
Son zamanlarda bölgenin vazgeçilmez isimlerinden biri olan hemşerisi Ramazan Çelik'e rakip gösterilen Yakup Yılmaz, kimseyle kıyaslanamayacağını ve kendine has bir tarzı olduğunu söyledi.

18.01.2013 13:27:30 TSI

Editör: Wan Haber