İller Bankası Sivas Bölge Müdürü Hakan Çolak, "İller Bankası olarak belediyelerin her türlü projelere destek veriyoruz" dedi.
İller Bankası Sivas Bölge Müdürü Hakan Çolak, devam eden altyapı çalışmalarını incelemek üzere Suşehri ilçesine geldi. Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte altyapı çalışmalarında incelemelerde bulunan Çolak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Suşehri kanalizasyon ihalesini alan firmanın, 3 ekiple çalışmalara devam ettiğini söyleyen Çolak, "Kış mevsiminin elverdiği müddetçe çalışmalara devam edilecek. İlçenin önemli bir eksiyi olan altyapı çalışmasını 2014 yılı itibariyle bitirmeyi hedefliyoruz. İlçeyi modern bir alt yapıya kavuşturmuş olacağız" dedi.
İlçenin içme suyu altyapı çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çolak, "İçme suyu şebeke ve ishale hattını arıtma tesisiyle beraber SUKAP kapsamına sunduk. Onun da kredisi çıkar çıkmaz 2013 yılında ihalesini yapacağız" ifadelerini kullandı. Çolak, "İller Bankası olarak, belediyelerin her türlü projelerine destek veriyoruz. Yeter ki uygulanabilir olsun. Hem finans anlamında, hem teknik anlamda biz belediyelerimizin yanındayız" dedi.
İller Bankası Bölge Müdürlüğü görevine yeni atanan Çolak'a görevinde başarılar dilen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Biz bu dönem içerisinde İller Bankası'ndan çok faydalandık. İller Bankası'nın yeni kredilendirme sistemiyle belediye başkanları çok büyük fırsat imkanı buldu. Rantabl proje yaptığınız müddetçe, ilçenin kalkınması için belediye başkanlarına her türlü imkanı sağlıyor" ifadelerini kullandı.
Suşehri'nin tarihi sorununu bitirdiklerini kaydeden Sel, "Bir çok Avrupa ülkelerinde bile olmayan altyapıya kavuşuyoruz. Onun için biz bu altyapıya tarihi bir hizmet diyoruz. Bu desteklerinden dolayı İller Bankası yetkililerine teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun diyorum. Biz de Suşehri olarak bu çalışmaların mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
(SY-TB-ZB)

04.01.2013 15:21:21 TSI

Editör: Wan Haber