İller Bankası eski Van Bölge Müdürü Kemal Uyan’ın İzmir Merkez İller Bankası Müdürlüğü'ne atanmasının ardından yerine atanan ve 26 yıllık memuriyet hayatı olan Çelebi, Van halkına hizmetin en iyisini yapabilmek için elinden geleni yapacağını belirtti. İlde yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek için olumsuz hava şartlarına rağmen çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini ifade eden Çelebi, “Şu anda dört ayrı noktada çalışmalarımız devam ediyor. Acil işimiz kapsamında ele aldığımız içme suyu çalışmalarımızı kısmet olursa en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu açıdan denetimlerimizi aralıksız sürdürüyoruz” dedi.


Bitlis’te içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının ihale sürecinin devam ettiğini dile getiren Çelebi, “Gerek şehirleşme, gerekse çevre düzeni açısından, yaşanılabilir bir çevre oluşturmak için çok önemli bir proje. İnşallah bu proje ile Bitlis ilimiz, hem içme suyuna kavuşacak, hem de atık suların bir noktada toplanması ve bertaraf edilmesi sağlanılacaktır” ifadelerini kullandı.


Kurum olarak bölge halkına faydalı olmak için çalışmaları olacağını vurgulayan Çelebi, Van Gölü etrafındaki yerleşkelerin tamamında proje ya da inşaat çalışmalarının olduğunu da sözlerine ekledi.
 

Editör: Wan Haber