Kırıkkale'de Vali Ali Kolat'ın eşi İlksen Kolat tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlatmış olduğu "Gönül Elçileri" projesi kapsamında Koruyucu Aile Projesiyle ilgili tanıtım toplantısı düzenlendi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda konuşan İlksen Kolat, çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu kaydederek, koruyucu ailenin, çeşitli nedenlerle öz ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocukların kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile yada kişiler olduğunu söyledi.
Türkiye Genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan, "Gönül Elçileri" projesinde 19 Aralık'ta, 81 ilin Valisinin eşleriyle, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımları ile bir araya geldiklerini belirten Kolat, "İllerimize döndüğümüzde Koruyucu Aile Hizmetlerinin yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar başlatmamız planlandı. Toplum yararına uygun proje için 2 yıl süre belirlenmiş olup, Proje kapsamında Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme alanları olarak belirlenmiştir. Projenin ilk 6 ayında koruyucu aile hizmetinin yaygınlaştırılması planlanmıştır. İlk olarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çeşitli toplantılar ve planlamalar yaptık. Mevcut koruyucu ailelerimizle yemekli toplantı yaptık. Sizleri de bu projede "Gönül Elçisi" olarak yanımızda görmek istiyoruz. Gönül elçisi özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun destek bekleyen gruplarından önceliği bulunan kadın, çocuk, yaşlı, özürlü, gazi ve şehit aileleri, yoksullar ve madde bağımlıları gibi nüfus gruplarının yaşam kalitelerini yükseltmeye yönelik olarak kullanan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının vermiş olduğu kurumsal hizmetlere ve çalışmalara katkı sağlayan kişidir. Hep birlikte bu projede gönül elçisi olarak çalışacağımıza inanıyorum. Gönül elçisi olmanın çıkış noktası bizin toplum yapımızdır. Yaşlımıza, kimsesizimize, fakir fukaramıza sahip çıkmayı bizler görev addederiz." dedi.
Kırıkkale'de hizmet veren çocuk yuvası ve çocuk evinde koruma altında bulunan çocuklarla, ev ve kuruluş ziyaretlerinde tanışma fırsatının olduğunu belirten İlksen Kolat, "Hepsi de birbirinden tatlı olan bu çocukların çok iyi bakıldığını burada ve Sivas'ta gördüm. Ancak bütün bu iyiliklerin yanında eksiklikler var ki onlar ancak sıcak aile ortamında kazandırılabilecek dini, ahlaki ve toplumsal değerlerin öğretilemeyişinin eksikliğiydi. İşte çocuklarımızın bu eksiklerini tamamlamak, Onlara kendilerini değerli hissettirmek için, onları sıcak ailelere kavuşturmak biz gönül elçilerinin en büyük arzusudur. Bu arzumuzu gerçekleştirmek sizlerin bu projeyi içtenlikle benimseyip etrafınızda ulaşabileceğiniz ailelere anlatmakla olacaktır. Her Türk vatandaşı gibi, hepimizin topluma karşı birçok sorumlulukları vardır. Bugün itibari ile bu sorumluluklarımızın içine bir yenisini ekleyerek, koruyucu aile hizmetini duymayan kimsenin kalmaması için ve bu projenin başarıyla tamamlanması için sizleri işbirliğine davet ediyor, destek vereceğinize yürekten inanıyorum. Masum yürekleriyle, sıcacık, yüreği kocaman annelerin olduğu evlerde yaşamak en büyük hayalleri olan çocuklarımızın, biran önce hayallerinin gerçekleşmesini ümit ediyoruz'' şeklinde konuştu.
Toplantıya İlksen Kalot'ın yanı sıra Kırıkkale Vali yardımcılarının eşleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zühtü Bozdemir ile çok sayıda bayan davetli katıldı.
(AK-BÖ)

05.01.2013 13:45:58 TSI

Editör: Wan Haber