Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, ilkokul mezunu bir ev hanımı azmin karşısında hiçbir şeyin duramayacağını kanıtlarcasına, hiç kimseden destek görmeden kitap yazarak, kitabını yayınlatmayı başardı.
4 çocuk annesi Nejla Kara Tatlısu adlı ev hanımı tarafından kaleme alınan 'Gelmeyen BaharBir Annenin Günlüğü' adını taşıyan kitap beğeniye sunuldu. Sokak Kitapları Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın ülke genelindeki tüm kitapçılar ve D&R mağazalarındaki raflarda yerini aldığı öğrenildi. "Ben bugün çok mutlu olacağım. Artık üzülmeyeceğim. Bugün eşim sinirli, boş ver aldırma. Herkes kendisi için yaşar. Beni kimsenin üzmesine izin vermeyeceğim. Bugün bende çok mutlu olacağım. Neden olmayayım ki? Oğlan okumamış, varsın okumasın. Ben yine de mutluluğu kaybetmeyeceğim. Hayat bir pınar gibi akıp gidiyor, onu tutmak mümkün değil. Ben bugün öyle mutlu olacağım ki az da olsa bu pınarı tadacağım. Ben bugün öyle mutlu olacağım ki. İnsan hayata bir kere gelir" satırlarıyla, bir ev hanımının evde ve güncel hayatta yaşadıklarını, umutlarını, hayattan beklentilerini ve hayal kırıklıklarını gözler önüne seren Nejla Kara Tatlısu, önceki gün kitabının imza gününü Ayvalık'ta gerçekleştirdi.
Ayvalık Belediyesi'ne ait İsmet İnönü Kültür Merkezinde yapılan imza gününde, ilkokul mezunu yazarın oldukça heyecanlı ve bir o kadarda gururlu olduğu gözlendi. Çiçeği burnunda yazar Tatlısu'yu kitabının imza gününde başta ailesi olmak üzere, komşuları, yakınları ve dostları yalnız bırakmadı. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğünde uzun yıllar komiser olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Tatlısu'nun eşi olduğu öğrenilen yazar, muhabirimize yaptığı açıklamada, Ankara'da doğup büyüdüğünü, ancak ailesinin aslen Çorum'lu olmasının yanı sıra yetişkin 4 çocuk annesi olduğunu belirtti. İlkokuldan sonra henüz 14 yaşındayken evlendiği için eğitim ve öğrenim hayatını noktalamak zorunda kaldığını vurgulayan Tatlsu, "Okuyamamak içinde derin bir manevi yara açmıştı. Bu yüzden de fırsat buldukça kitap, gazete, dergi ne bulursam okuyordum. Son 7 yıldır da, yazmaya başladım. Başlangıçta yazdıklarımı kendime saklıyordum. Bir gün Ankara'dan Ayvalık'a yolculuk yaparken, çok sevdiğim Ayvalık ile ilgili bir şeyler karaladım otobüste. Sonra o yazımı ilçedeki yerel bir gazeteye verdim. Çok beğendiler. Hatta yayınlandı bile. Daha sonra yazma sevdam sürdü. İçimdeki yazma volkanı ateşlenmişti artık" dedi.
Kitabının yazarken, son bir ay içerisinde 90 sayfa yazdığını belirten Nejla Kara Tatlısu, "Okuyamadım ama sonuçta ailemde dahil hiç kimseden destek görmeden kitabımı çıkardım. Bugün benim en mutlu günüm. Çünkü çok zor bir süreçti. Ama Allah yardım etti ve bugün kitabımın imza gününde tüm dostlarımla birlikteyim" ifadelerini kullandı.

2 YENİ KİTAP DAHA GELİYOR
'Gelmeyen BaharBir Annenin Günlüğü' adını taşıyan ilk kitabının ardından yeni kitaplarının geleceğinin altını çizen Tatlısu, "Allah nasip ederse, önce bir yemek kitabı ve sonrasında da yeni bir günlük daha yazmayı planlıyorum. Görüyorsunuz ki, ilkokul mezunu bir bayanda istenildiğinde bir şeyler yapabiliyor hatta yazabiliyor. Kendi başıma çıktığım bu yolda kimseden destek almadan bu işi başarmak beni ziyadesiyle mutlu etti" dedi. Bir Annenin Güncesi olarak nitelendirdiği ilk kitabında kendi hayatından da önemli kesitleri okuyucuyla paylaştığını anlatan Nejla Kara Tatlısu, "Türkiye'nin her tarafındaki kitapçılarda satışa sunulan kitabıma ilginin beklediğimizin de üzerinde oldu. İnşallah uzun ve zor bir yolculuktan sonra yayınlanan kitabımın karşılığını da alabilirim. Ama özellikle ev hanımlarına şunu söylemek istiyorum. Boş zamanlarınızda sıklıkla okuyun ve fırsat buldukça yazmaya çalışın. Ben başardım sizlerde başarabilirsiniz. Yeter ki isteyin" diye konuştu.
(SS-SŞ)

21.01.2013 10:33:33 TSI

Editör: Wan Haber