EXPO 2020 İzmir sponsorluğuyla gerçekleşen İlköğretim ve Ortaöğretim spor müsabakaları sona erdi.
Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığının düzenlediği ve EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliğinin ana sponsoru olduğu müsabakalar, basketbol, Futbol, Hentbol,Masa Tenisi, Voleybol, Eskrim başta olmak üzere birçok dalda gerçekleşti.
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları arasında gerçekleşen EXPO 2020 spor etkinliklerinden büyük memnuniyet duyduklarını belirten İzmir Valisi EXPO 2020 Yönlendirme Kurulu, Yürütme Komitesi Başkanı Cahit Kıraç, okullardaki benzer faaliyetlerin EXPO'yu sahiplenme adına önemli olduğunu söyledi.
Vali Kıraç" İzmir EXPO'nun merkezi, bütün Ege, bütün Türkiye ise ev sahibidir. İzmir'in EXPO 2020 hedefi gerçekleştiğinde bugün ilköğretimde olan çocuklarımız birer yetişkin olarak EXPO'ya omuz vereceklerdir. Bilindiği gibi İzmir'in teması sağlıktır, spor da sağlıklı yaşamın bir parçası. Çocuklarımız hem centilmence yarıştılar, hem de İzmir'in heyecanını paylaştılar. Bu ulusal bir projedir, her vatandaşımıza sahiplenme adına sorumluluk düşüyor. EXPO 2020 İzmir Okul Sporlar Tertip Komitesine, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Türkiye adına başka ülkelerde yarışacak sporcularımız da bundan böyle Türk bayrağının yanında EXPO 2020 İzmir formalarında giyecekler. EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği, kentin adaylık sürecini tanıtım seferberliğine dönüştürmek amacıyla yerel, ulusal ve uluslararası bütün etkinliklerde yer almayı amaçlıyor.
(HD)

28.01.2013 09:39:38 TSI

Editör: Wan Haber