Şırnak Sema Cıngıllıoğlu İlköğretim Okulu gezi, tanıtım ve turizm kulübü öğrencileri Cizre ilçesinin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.
Şırnak Sema Cıngıllıoğlu İlköğretim Okulu gezi, tanıtım ve turizm kulübü öğretmeni Ekrem Bayık, bu tür etkinlikleri önemli bulduklarını söyledi. Etkinliklerin, öğrencilerin sosyal gelişimi adına ciddi bir adım olduğuna değinen Bayık, "Bizler etkinlik süresi boyunca Cizre ilçesinde birçok tarihi ve kültürel yerleri gezdik ve bilgi sahibi olduk. Özellikle gençlerimizin en çok merak ettikleri ve adeta Cizre'nin sembolü haline gelen Mem-u Zin türbesini görmeye gittik. Gezimizi oradan başlattık. Akabinde Hz. Nuh'un (as) türbesini gezdik. Sonrasında Kırmızı Medrese ve Bırca Belek gezildi" dedi. Bu etkinlikleri sadece bir gezi olarak görmediklerini kaydeden Bayık, şunları söyledi:
"Gezinin öğrencilerimize çok yönlü kazanımları oldu. Onları da bir iki kelime ile özetlemek gerekirse, özellikle bu etkinliğin organizasyonunu hazırlarken kulüp öğrencileri arasında öncelikle bir görev dağılımı yaparak, sorumluluk üstelenmelerini sağladık. Bazı öğrencilerimiz yaşının küçüklüğüne bakmadan araç ayarlayabileceğini, bazıları nereleri gezeceğimiz ile alakalı programımızı, bazıları yemek ayarlamasını, bazıları resim çekmesini, bazıları gezi esnasında trafikten sorumlu olarak farklı görev aldı. Özellikle öğrencilerimize küçüklükten itibaren sorumluluk vermeyi ve özgüven kazandırmayı sağlamayı çalıştık. Nitekim çok da faydalı oldu. Bu tür sosyal etkinlikler vesilesi ile onları tanıtmaya çalışıyoruz. Nitekim bu etkinliğimizde de öğrencilerimiz birçok yerli bilim adamı ve edebiyatçılarımızı tanıdılar. Mesela Ahmed-i Cizeri, İsmail Ebul İz, Feqa Teyran gibi. Aynı zamanda onların öğretileri, destanları ve icatları ile ilgili bilgi sahibi oldular. Bu tür etkinlikleri kulüp olarak yapmaya devam edeceğiz."
(CK-YRT-AŞ-Y)

21.01.2013 12:50:43 TSI

Editör: Wan Haber