TRT ekranların da yayınlanmaya başlayan Nisvan 'Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar' projesinde, akrabası olan ilk kadın belediye başkanı Müfide İlhan'ı canlandıran Hülya Koçyiğit ile aynı projede Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'i oynayan Elif Tayhan bir araya geldi.
Projede Türkiye'nin ilk belediye Başkanı Müfide İlhan'ı oynayan deneyimli oyuncu Hülya Koçyiğit, ''Kadınlarımızın ne tür zorluklarla mücadeleler edip önemli noktalara geldiğini görüp onları bir nebzede olsa hayatlarını oynamak beni çok mutlu etti beni. Projede oynadığım İlk Kadın Belediye Başkanı Müfide İlhan benim akrabamdır. Müfide İlhan benim eltimin annesiydi. Tanıdığım, tanıştığım bir hanımefendidir İnsan daha da heyecanlanıyor akrabasının da içinde olduğu bir projede yer almaktan. Bu tür projeler her zaman yapılmalı. Bugün dik duran, mücadele eden, çalışan, ömrünü bu topraklara harcayan ve bu mücadeleyle geçiren Elifler, Halide Edip'ler, Satı Kadın'lar için bu rolleri üstlendik. Ayrımcılık yapmadan kim iyiyse, kim yetenekliyse, kim işini daha iyi yapabiliyorsa, ona fırsat eşitliği verebilmek, önünü açmak, başarması için destek olmak gerek. Kadın belediye başkanı olup zorluklarla mücadele etmek bu isimleri daha da yüceltiyor" dedi.
ELİF TAYHAN EMNİYET MÜDÜRÜ OLMUŞTU
Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı Müfide İlhan gibi aynı projede ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'i oynayan Elif Tayhan ise, ''Öncelikle böyle bir projede önemli öncü kadınların hayatlarını oynamak çok guru duydum Ayrıca oyunculuk alanında en başarılı isimlerden birisi olan Hülya Koçyiğit ile aynı projede olmakta ayrı bir heyecan ve gurur. Hülya Koçyiğit ile evinde buluştuk saatlerce sohbet ettik. Nasihatlarını dinledim. Yeni projeler için konuştuk. Güzel işlere imza atacağız" dedi.
(ÖK-ÖK-Y)

03.02.2013 13:51:48 TSI

Editör: Wan Haber