İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kurum içi personel eğitiminde zabıtayı uyararak, "Sizler, belediyenin aynası konumundasınız. Sizin hal ve hareketleriniz, giyim ve kuşamınız bunun için çok önemli" dedi.
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kurum içi eğitim semineri düzenledi. Eğitim seminerine zabıta müdürlüğünde görevli 35 zabıta personeli katıldı. Zabıta personelinin mesleki bilgilerini güncellemek ve verimliliklerini artırmak amacıyla düzenlenen seminerler iki hafta sürecek.
Seminerde başlıca Kabahatler Kanunu, 4077 sayılı Tüketici Koruma Kanunu, 5393 sayılı Semt Pazar Yerleri Kanunu, Belediye Kanunu, İmar Kanunu, Hıfzıssıhha Kanunu, Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu gibi kanunlar ve bunara bağlı yönetmelikler konusunda güncel bilgiler veriliyor. Zabıta personeli için verilen seminerlerde ayrıca halkla ilişkiler, işyeri denetimleri, yazışma kuralları gibi temel konular da işleniyor.
Seminerde yaptığı konuşmada zabıtayı uyaran Belediye Başkanı Başkan Demirtaş, zabıtanın, belediyenin dışarıya yansıyan yüzünün en önemli fotoğrafı olduğunun vurgulayarak, "Sizler şehrin yaşam kurallarını hayata geçiren arkadaşlarsınız. İyilikle, güzellikle yaklaşarak insanlara daha rahat yaşam standardı sağlamalıyız. Sorunları kırıp dökmeden çözerek davranışlarımızla topluma örnek olmalıyız. Çünkü sizler belediyenin dışarıya yansıyan yüzünün en önemli fotoğrafısınız. Belediyenin aynası konumundasınız. Sizin hal ve hareketleriniz, giyim ve kuşamınız bunun için çok önemlidir" şeklinde konuştu.
(SAM-SLH-Y)

28.01.2013 15:55:18 TSI

Editör: Wan Haber