İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verdi. Şef Hızır Aydın yönetimindeki koronun eşsiz bir türkü ziyafeti sunduğu salonda yer bulamayan türküseverler konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. 80 kişilik ekipten oluşan koronun 2 bölüm halinde verdiği konsere ilgi büyük oldu. Türk Halk Müziği'nin sevilen 23 eserinin repertuarda yer aldığı konserde Cafer Nazlıbaş'ın Kabak Kemanisi ile Halil Çokyürekli'nin zurna resitali solondakilerden yoğun alkış topladı. Konseri "Erik Dalı Gevrek Olur Basmaya Gelmez" türküsü ile sonlandıran koroya Başkan Necattin Demirtaş da eşlik etti.
Final türküsünün ardından konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, şunları söyledi: "Sanat bir toplumun en önemli kültürel değerlerinden biridir. Geçmişten gelen mirası geleceğe taşımaksa bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Bu bilinçle yeni neslimizi kültürel birikimimizle buluşturmak ve şehrimizin kültürel birikimine kalıcı katkı sağlamak maksadıyla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz."
Plaketini İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın elinden alan koro şefi Hızır Aydın, çalışmalarda her zaman yanında olan Demirtaş'a teşekkür ederek, haziran ayında Karadeniz türkülerinden oluşan özel bir konser hazırlığında olduklarını söyledi.
(MAY-HO-Y)

03.02.2013 17:51:53 TSI

Editör: Wan Haber