Samsun'un İlkadım ilçesinde orta metrajlı "Kaybetmek Üzerine" isimli film çekilecek.
Samsunlu yazar ve yönetmen Alp Kamber, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek çekilecek film hakkında bilgi verdi. Çekimler kapsamında incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen genç yönetmen, Başkan Demirtaş'a başarılarından dolayı tebrik ederek film için destek verilmesini istedi. Demirtaş, Çekilecek filmin İlkadım'ın çehresine farklı bir bakış açısı katacağını ifade ederek, "Gelişen ve değişen ilçemizde bu tür sanatsal faaliyetleri her zaman destekleriz. Uluslararası ve ülkemizde düzenlenen sanatsal yarışmalarda bu filmin boy göstermesi gurur verici. İlçemizin tanıtımı açısından İlkadım'a çok şey katacağını düşünüyorum. Tarihi dokusuyla İlkadım bu tür faaliyetler için güzel bir örnek teşkil ediyor. Yapımcı ve yönetmen arkadaşımızı çalışmaları için tebrik ediyorum" dedi.
Doğa, şehir ve aşk üçgeninde heyecan dolu sahnelerle anlatılacak olan psikolojik dram filminin uluslararası yarışmalarda ve Türkiye'de yarıştığını belirten Samsunlu yönetmen Kamber, "Canes Film Feztivali, Berlin Film Festivali, Prag Film Festivali ve Altınportakal Film Festivali'nde kısa-orta metraj alanında ülkemizi ve memleketimizi temsil edecek" diye konuştu.
"Kaybetmek Üzerine" isimli aşk filmi İlkadım'da Ulugazi Mahallesi, Çiftlik Caddesi ve Barış Bulvarı'nda bazı mekanlarda çekilecek.
(SAM-SLH-Y)

05.02.2013 17:36:14 TSI

Editör: Wan Haber