İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde faaliyette bulunan fırınlarda ve ekmek satan ticari mekanlarda denetimde bulundu.
Tüketilen ekmeklerin gıda mevzuatına uygunluğunu kontrol eden zabıta ekipleri, halk ekmek fabrikası büfelerine, fırınlara ve ekmek satan ticari mekanları denetledi. Ekmek üretim yeri ile satışı yapılan yerlerde sağlık şartlarına uygunluğu, ekmeklerin gramajı, hijyen kuralları, iş yeri ruhsatları konusunda eksiklikler bulunup bulunmadığını kontrol eden zabıta ekipleri halk ekmek büfelerini de denetledi. Halk ekmek büfelerine yapılan kontrollerde yönetmeliğe aykırı bir duruma rastlanmadı.
İlçede faaliyet gösteren 15 fırına yönelik denetimlerini sürdüren zabıta ekipleri 3 fırına yasal cezai işlem uyguladı. 6 fırına ise hijyen kurallarına uyması için ihtar, 2 fırına ise evrak eksikliğini tamamlaması için 7 gün süre verdi. Denetimler esnasında 37 adet eksik gramajlı ekmek, toplanarak hayır kurumlarına teslim edildi.

YÖNETMEYE UYMAYANLARA TEŞHİR
İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Yunus Sandallı, ilçe merkezinde faaliyet gösteren, Halk Ekmek büfeleri ile fırınlara rutin denetimlerin devam ettiğini belirterek, "Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir. Amacımız, vatandaşlarımıza sağlıklı üretilmiş ekmek sunulmasıdır. Halk sağlığını ilgilendiren konularda kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Bundan sonraki denetimlerde vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden iş yerlerini halkımıza teşhir edeceğiz" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

08.02.2013 16:33:24 TSI

Editör: Wan Haber