İlkadım Belediyesi'nin katkılarıyla "Samsunlu Bayanların El Emeği Ürünleri Paraya Dönüşüyor" projesi hayat buldu.
İlkadım Belediyesi, İŞKUR, Halk Eğitim Merkezi ve Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Derneği (KGDD) işbirliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında, Samsunlu kadınların el emeğini paraya dönüştürmek için açılan kurslar ile üretilen el emeği ürünlerin satışı yapılacak. Kadınları Güçlendirme ve Destekleme Dermeği Başkanı Sefa Öz ve yönetim kurulu üyeleri İlkadım Belediye Başkan Vekili Beşir Sarıoğlu'nu makamında ziyaret ederek yürütülen proje hakkında bilgi verdi. İlkadım Belediye Başkan Vekili Beşir Sarıoğlu, İlkadım'da kadın istihdamına çok önem verdiklerini belirterek, "Yürütülen proje ile işsiz ve ev hanımı kadınlarımız kendi parasını kazanma imkanını bulacak olması bizi çok mutlu eder. Biz maddi ve manevi olarak ilçemize faydalı olacak projelere her zaman destek oluruz" dedi.
KGDD Başkanı Öz, projeye destek olan herkese çok teşekkür ettiklerini belirterek, "Kiraladığımız üç katlı iş yerimizde, özellikle işsiz olan ev hanımlarını istihdam edeceğiz. Kendi parasını kazanma imkanını bulan kadınlarımızın öz güveni artacak. Halk Eğitim merkezinin katkılarıyla verilecek olan kurslar ile mefruşat, örgü, hediyelik eşya, ahşap boyama ve özellikle yöremize has hamur işi ve yemekler ile İŞKUR aracılığıyla gelen ve çalışmak isteyen tüm kadınlarımıza istihdam edilecek. Yaklaşık yüz bayana istihdam edilecek olan proje ile ihracat yapmayı da planlıyoruz. Ayrıca evinde yaptığı el emeği işleri bu yuvamızda satma imkanı da kadınlarımız bulacaktır. Bize destek olan Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Başka projeleri de Samsun'da hayata geçireceklerini anlatan Öz, cuma günü Derya Baykal'ın hazırlayıp sunduğu "Derya'nın Dünyası" programına katılarak "Samsunlu Bayanların El Emeği Ürünleri Paraya Dönüşüyor" projesini anlatacak.
(SAM-SLH-Y)

19.02.2013 19:02:40 TSI

Editör: Wan Haber