Geri dönüşüm konusuna duyarlığı arttırmak isteyen İlkadım Belediyesi, kapı kapı bilgilendirici broşür dağıtarak vatandaşları bilinçlendiriyor.
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım'da Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği gereğince çevre bilincinin geliştirilmesi ve geri dönüşüm atıklarının kaynağında toplanmasını amacıyla çalışma yapıldığını söyledi. Geri dönüşüm projesi uygulamasına halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirten Başkan Demirtaş, uygulanan geri dönüşüm projesi ile çöpe giden ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması gerektiğini kaydetti.
Halkı bilinçlendirmek için 100 bin afiş ve broşürlerin kapı kapı gezilerek dağıtıldığını ifade eden Başkan Demirtaş, evsel ambalaj atıkların, geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini, çevre sağlığının korunması noktasında, vatandaşa da büyük iş düştüğünü vurguladı.
Ambalaj Atıklarının geri dönüşüm sayesinde ekonomiye geri kazandırılmasıyla tasarruf sağlanacağını vurgulayan Demirtaş, "Ambalaj atıklarının çöp konteynırları yerine geri dönüşüm kafeslerine atılması gerekiyor. Plastik, cam, metal, kağıt gibi malzemeler, depolama alanlarına gömülmek yerine ikincil hammadde olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca çöp arabalarımızla taşınması önlenerek belediyemizin ekonomisine katkıda bulunulmaktadır" dedi.
İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde kapı kapı dolaşarak halkı bilgilendiriyor. Dağıtılan, "Çöpünüz Altın Olacak Engeller Ortadan Kalkacak" logolu poşetlerin içinde bir adet geri dönüşüm poşeti, bir adet atık eğitim kitabı ve çevre temalı projeler ile ilgili broşürler bulunuyor. İlçe halkının kapısına kadar giden İlkadım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri geri dönüşüm ile ilgili kapıdan bilgilendirme çalışmasıyla vatandaşı bilinçlendiriyor.
"Çöpünüz Altın Olacak Engeller Ortadan Kalkacak" projesi İle her ay altın verilmesine devam edileceği ifade edilerek şu açıklamaya yer verildi: "Her ay kura ile ilçemizde yaşayan gelir seviyesi düşkün bir engelli vatandaşımıza akülü araç veriliyor. Akülü araçlarımızı ilerleyen zamanlarda halkın duyarlılığı ölçüsünde 2 adet vermeyi planlıyoruz. Halkımız proje hakkında 444 55 06 ve www.ilkadim.bel.tr sitesinden geniş bilgi alabilmektedir."
(SAM-SLH-Y)

11.02.2013 17:35:36 TSI

Editör: Wan Haber