İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Ayrışmaya dayanan hiçbir felsefeyi kabul etmiyorum. O nedenle gerek ülke genelinde olsun gerekse Samsun'da olsun, toplumu oluşturan insanlarımız, hiç kimsenin kişisel ihtiraslarına terk edilemez. Aksi takdirde bu memleketi bizlere bırakan şehidimiz bize hakkını helal etmez" dedi.
Kavak Dernekler Federasyonu'nda (KADEF) düzenlenen Belalan Köyü Genel Kurulu'nda konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, toplumsal kalkınmanın yerelden başladığını, yerel hareketlenmenin ise sivil toplum kuruluşlarının meydana getireceği sinerjiyle oluşacağına dikkat çekti.
Kültürel, sosyal, siyasi yönden farklı görüşte olan insanların sivil toplum kuruluşları vasıtasıyla ortak düşünce etrafında birleşebildiğine dikkat çeken Başkan Demirtaş, "Samsun'a gönül vermiş birisi olarak şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarının ayrıştırıcı değil birleştirici yönde yaptığı çalışmalar beni ziyadesiyle memnun ediyor. Biz Çanakkale'de 250 bin şehit vermiş bir milletiz. Çanakkale'de Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı bu vatanı kurtarmak için canını verdi. Ayrışmaya dayanan hiçbir felsefeyi kabul etmiyorum. O nedenle gerek ülke genelinde olsun gerekse Samsun'da olsun, toplumu oluşturan insanlarımız, hiç kimsenin kişisel ihtiraslarına terk edilemez. Aksi takdirde bu memleketi bizlere bırakan şehidimiz bize hakkını helal etmez" diye konuştu.
(MAY-SO-Y)

03.02.2013 18:01:02 TSI

Editör: Wan Haber