Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefliği tarafından hazırlanan "ilk yardım ve yangın eğitimi" kurslarına başvurular başladı. 2 saatlik eğitime katılan herkese belediye yetkilileri tarafından ilk yardım seti ve gaz algılama detektörü hediye edilecek.
Uzman eğitimciler tarafından vatandaşlara verilecek olan ilk yardım ve yangın eğitimi kayıtları 10-21 Şubat 2013 tarihleri arasında alınacak. Güngören Belediyesi Sivil Savunma Şefliği, eğitimler sonrası vatandaşlardan mahalle afet gönüllüleri seçecek.
Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Yaşanacak olan depremlere hazırlıklı olmak zorundayız. 1999 yılında meydana gelen yıkıcı Marmara depremi ile başlatılan hazırlıklar, 2011 yılında Van Erciş'te meydana gelen depremle daha da hız kazandı. Güngören Belediyesi olarak bizler de vatandaşlarımıza ilk etapta ilk yardım ve yangın, daha sonra ise arama kurtarma konularında eğitimler vereceğiz" diye konuştu.
"Canımı seviyorum harekete geçiyorum" sloganıyla başlatılan eğitimler yaklaşık bir ay sürecek. 10-21 Şubat 2013 tarihleri arasında ilk yardım ve yangın kurslarına kayıt alan Sivil Savunma Şefliği, eğitimlere 1 Mart 2013 itibariyle mahalle bazlı olarak başlayacak. Eğitimler sonucunda uzman ekipler, mahalle afet gönüllülerini oluşturacak. İlerleyen aşamada ise bu kişilere deprem sonrası arama ve kurtarma eğitimi verilecek. Verilecek eğitimler arasında ev kazaları, kesik ve kanamalar, yanıklar, zehirlenmeler, çocukların cisim yutması, bayılmalar, çocuklarda havale ve ateş, kalp krizi, evlerde yangın çıkabilecek yerler, mutfak yangınları, LPG ve doğalgaz, baca yangınları ve zehirlenmeleri, gaz algılama detektörleri, yangında binadan nasıl dışarı çıkılır, yangın söndürme tüplerinin tanıtımı yer alıyor.
(ET-CC-Y)

07.02.2013 16:45:25 TSI

Editör: Wan Haber