AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş CNN Türk'te yaptığı konuşmada ilk tur görüşmelerde sonuç alınabileceğini söyledi.

"Koalisyonların ne şekilde oluşacağı partiler arasındaki diyaogla oluşabilir. Sayın cumhurbaşkanımız ilk olarak sayın başbakanımıza görev verecektir.”

Kurtulmuş Başbakan Davutoğlu'nun görüşmelerinde ilk turda koalisyon çıkabileceğini belirtti.

“Seçmen size bir uzlaşı mesajı verdiyse hiçbir partinin uzlaşmıyorum deme lüksü yoktur. Dolayısıyla buradan bir sonuç çıkar. Çıkmazsa dünyanın sonu değil.”

Erken seçim

Kurtulmuş “Erken seçim olsa AKP daha çok oy alır mı” sorusuna “Biz hiçbir zaman buradan 3-5 oy daha fazla alırız diye düşünmedik. Hatta bazı konuların risk olacağını bile bile üstüne gittik. Küçük hesaplar yaparsanız millet de sizi küçük hesapların partisi olarak görür” diyerek cevap verdi.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'erken seçim' yerine "tekrar seçim" ifadesi kullanmasını da şöyle yorumladı.

"Sayın cumhurbaşkanımız siyasi hayatı boyunca erken seçime karşı olmuş bir isim. Türkiye'nin erken seçimlerden çok zarar gördüğünü bilen bir isim olarak fikir olarak erken seçim fikrine hep karşı oldu." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere koalisyonun kurulamaması durumunda anayasa gereği tekrar sandığa gitmenin kaçınılmaz olacağını söyleyerek "Ben buna erken seçim değil, tekrar seçim diyorum. Zira ülkenin hükümetsiz kalması düşünülemez" demişti. / Bianet

Editör: Wan Haber