Raylı sistemler alanında Türkiye'de ilk kez Eskişehir'de kurulan Raylı Sistemler Kümesi genel kurulunu gerçekleştirdi.
Genel Kurulun açılışında konuşan Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Hayri Avcı küme faaliyetleri hakkında bilgi vererek, 1894'de İstanbul Bağdat Demiryolunun Eskişehir'den geçmesi ile bölgede serüvenine başlayan raylı sistemlerin bölgenin sosyoekonomik yapısı üzerinde önemli bir etken olduğu belirtti.
Toplantıda değerlendirmede bulunan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir ise Raylı Sistemler Kümelenmesi'nin önümüzdeki dönem içinde de gelişerek büyümesi, bölge ve ülke genelinde raylı sistemler teknoloji merkezi olma yolunda çalışmalarını yürütmesi konusunda görüş bildirdi. Ülkemizin hedeflenen büyüme ve ihracat hedefleri için katma değerli ürün ve hizmetlere yönlenmesi konularının önemine vurgu yapan Özaydemir, Raylı Sistemler Kümelenmesinin bu kapsamda çalışmalara devam etmesi gerektiğini ve çeşitli organizasyonların yapılması gerektiğinin altını çizdi.
ESO Meclis Salonunda yapılan genel kurulda Küme Stratejileri de değerlendirildi. 6 temel hedeflerin belirlendiği toplantıda ayrıca raylı sistemler konusunda bir farkındalık oluşturulması için geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen çalıştay hakkında da bilgi verildi. Yeni Başkan Işık genel kurulda bilgilendirme sunuşları ve rapor değerlendirmelerinin ardından bir sonraki dönemin yönetim kurulu üyelerinin seçilmesi işlemi yapıldı. Önümüzdeki dönem için Kümenin Başkanlığına Kenan Işık seçildi.
Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) gerçekleştirilen genel kurula ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, küme yöneticileri ve çok sayıda küme üyesi sanayici ile akademisyenler katıldı.
(GÖ

23.12.2012 13:29:08 TSI

Editör: Wan Haber