Şanlıurfa İlk Öncüler Derneği üyeleri, aileleriyle Süleyman Şah çadır kentine gelerek sığınmacıları ziyaret etti. Dernek üyeleri beraberlerinde getirdikleri kırtasiye malzemelerini ve 10 koli çikolatayı öğrencilere dağıttı.
Süleyman Şah çadır kentini ziyaret eden İlk Öncüler Derneği üyeleri, 4 bin 600 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü eğitim alanlarını gezerek, burada gönüllü öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet edip moral verdi.
Çadır kentte birkaç aileyi de ziyaret eden dernek üyeleri, çadır kentte herhangi bir sorunlarının olup olmadığı konusunda sohbet ederek bilgi aldı. Suriyeli mülteciler çadır kentten memnun olduklarını ve hayatın gayet normal bir şekilde devam ettiğini söylerken, olumlu ve memnuniyet belirten ifadeler dernek üyelerini duygulandırdı. Çadır kentte her şeyin mevcut olduğunu ve Türk devletinin ve vatandaşlarının kendilerine çok iyi davrandığını kaydeden mülteciler, dernek üyelerinin kendilerini ziyaret etmelerinden dolayı memnuniyetlerini aktardı. Öte yandan, mülteci hanımlar ise, dernek üyelerine Suriye'nin meşhur kahvesi mırrayı ikram etti.
Dernek üyeleri adına çadır kentte bir açıklama yapan İlk Öncüler Derneği Başkanı Perihan Taylı, şunları söyledi:
"İlk Öncüler Derneği olarak Şanlıurfa'dan ziyarete geldik inşallah. Akçakale kampındaki insanları ve buradaki çocukları görmek, bir ihtiyaçlarının olup olmadığını öğrenmek için, gençlerimizi ve çocuklarımızı alıp buraya ziyarete geldik. Çocuklarımızı ve okulları ziyaret ettik, öğretmenlerimizi ve çocuklarımızı gördük. Çadırlara geldik aileleri de ziyaret ettik. Gördük ki, hamd olsun burada rahatlar, herhangi bir ihtiyaçları yok. Çocuklar okullarına gidip geliyorlar, herhangi bir sıkıntıları yok. Kitap ve kırtasiye adına ihtiyaçları karşılanmış, eğitimleri devam ediyor. Yeme içme sorunları yok, kış şartlarına göre çadırları çok güzel, temiz, ihtiyaçları karşılanmış. Bu konuda hem kamp yönetimi, hem burada gönüllü çalışanlar, hem de hükümetin yaptığı yardımlar itibariyle teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da bizlere düşen bir görev olursa, bizler buraya gelip kardeşlerimizle paylaşırız inşallah. Bugün buraya çocukları sevindirmek amacıyla bir şeyler getirdik. Özellikle okullu çocuklar için ihtiyaç olabileceğini düşünmüştük, ama maşallah bütün ihtiyaçları karşılanmış güzel ve düzenli bir şekilde yaşıyorlar. İnşallah en kısa sürede savaş sona erer, onlar da vatanlarına, yurtlarına ve sıcak yuvalarına geri dönerler. Bu konuda bol bol dua edelim ve kardeşlik adına yapabileceğimizi esirgemeden onlara gönderelim. Şu anda kamplar güzel ama savaş devam ediyor. Savaş altında kalan insanlar ve o insanlara desteğimizi esirgemeyelim ve yardımlarımızı inşallah o tarafa yönlendirelim. Allah razı olsun."
Dernek üyeleri, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde iki saatlik gezi ve incelemelerin ardından Suriye sınırını gezdi ve ardından Şanlıurfa'ya hareket etti.
(MD-SO-Y)

28.01.2013 11:19:08 TSI

Editör: Wan Haber