Kültürlerin ve medeniyetlerin oluşmasına yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlamak adına gerçekleşen TRT'de yakında yayınlanacak olan Nisvan Tarihe Adına Yazdıran Kadın Kahramanlar projesinde Türkiye'nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'i oynayan Elif Tayhan düzenlenen bir gece ile Emniyet Müdürü İnci Aksoy'un elinden ödülünü aldı.
TRT'de yakında gösterilecek olan ve 19 kadın kahramanın hayatlarına yer verilen projede Türkiye'nin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'i oynayan dizi. sinema oyuncusu Elif Tayhan dün Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Fatma Şahin, çok sayıda milletvekili, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birçok sanatçı ve konuğun katılımıyla İstanbul Kongre Merkezinde düzenlenen gecede İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet müdürü İnci Aksoy'un elinden ödülünü aldı.
TORUNUYLA BULUŞTU
Nisvan Tarihe Adına Yazdıran Kadın Kahramanlar projesinde Feriha Sanerk'i oynayan Elif Tayhan Türkiye'nin İlk Kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'in torunu olan ve gecede mini bir konser veren Feministanbul orkestrası kurucusu Jülide Canca Eke ile buluştu. Torun Eke Elif Tayhan'ın Anneannesine çok benzediğini belirterek, ''Böyle güzel bir projede yer almak ve İlk Kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk'in torunu olarak burada bulunmak gurur verici bir durum. Ayrıca Anneannemi oynayan Elif Tayhan'ın benzerliği de beni çok duygulandırdı' dedi.
TAYHAN: ''GURUR VERİCİ BİR DURUM''
Nisvan Tarihe Adına Yazdıran Kadın Kahramanlar projesinde yer almaktan gurur duyduğunu belirten oyuncu Elif Tayhan ise ''Böyle güzel bir projede ilk kadın emniyet müdürümüzü oynamak ve onun ailesiyle tanışmak çok gurur verici. Bu tür projelerde her zaman düşünmeden yer almayı istiyorum''dedi.
(ÖK-ÖK-Y)

28.12.2012 11:37:50 TSI

Editör: Wan Haber