Turizmin önemli merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda kar kalınlığı 70 santimetreye ulaştı.
Ilgaz'da devam eden kar yağışı, yüksek kesimlerde etkisini giderek artırıyor. Oteller bölgesi ve kayak pistlerinde kar kalınlığı 70 santimetreye kadar yükseldi. Hava sıcaklığı ise gece eksi 10 dereceye düşerken, gündüz eksi 4 derece olarak ölçüldü. Karın yağmasıyla birlikte Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü ekipleri, yollardaki önlemlerini arttırdı. Karayolları ekipleri yollarda kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürürken, TIR'ların yanı sıra çok sayıda araç sürücüsü Ilgaz Dağı'ndan geçerken zor anlar yaşıyor. Bazı araç sürücüleri ise zincir takmak zorunda kaldı.
Ankara'ya en yakın kayak merkezi olma özelliği taşıyan Ilgaz'da, 5'i kamu toplam 9 otelde bin 500 yatak kapasitesi bulunuyor. Ilgaz Dağı Oteller Birliği Başkanı Eray Öztürk, Ilgaz'da kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğunu belirterek, hafta içi otel doluluğunun yüzde 80'lerde ve hafta sonu da tam doluluk yaşanacağını aktardı. Öztürk, yılbaşı için de hazırlıkların sonuna gelindiğini ifade ederek, şuanda rezervasyonların yüzde 70'i bulduğunu söyledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ilgaz'da hafta sonuna kadar kar yağışı bekleniyor. Pazar günü ise kar yağışının şiddetini arttıracağı belirtildi.
(Vİ-CC-Y)

21.12.2012 15:20:34 TSI

Editör: Wan Haber