Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren İstasyon Kültür Topluluğu 'Medya ve İktidar' konulu konferans düzenledi.
Konferansa öğretim üyeleri Yrd.Doç.Dr. Hakan Temiztürk, Yrd.Doç.Dr.Salih Seyhan ve yüksek lisans öğrencisi Oğuz Kobaza konuşmacı olarak katıldı.
Akademisyenler ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans Oğuz Kobaza'nın sunumlarıyla başladı. Medya ve iktidar bağlamında Taraf gazetesinin son 5 yıldaki yerine değinen Kobaza, gazetenin ilk yıllarında hükümete ve hükümetin politikalarına destek verdiğini fakat daha sonra hükümete karşıt bir tutum sergilediğini söyledi.
Kobaza, ilk defa bir gazetenin Kürtçe bir manşet attığını hatırlatarak gazetenin attığı manşetlerle de ses getirdiğini kaydetti. Kobaza'nın ardından konuşan Yrd.Doç.Dr.Hakan Temiztürk,hükümetin medya ile olan bağını ele alarak bazı gazete manşetlerinden örnekler verdi.Her iktidarın kendi medyasını oluşturduğunu ve hükümetin medya desteğine ihtiyaç duymadığını belirten Temiztürk, zaman zaman hükümet aleyhinde karalayıcı haberler yapıldığını söyledi.Temiztürk'ten sonra söz alan Yrd.Doç.Dr. Salih Seyhan ise gazetelerin hükümetin politikalarına göre değişken yazılar yazdığını ve doğrulanmayacak bazı haberlerin medyada dillendirildiğini söyleyerek dış politikada medyadan doğru bilgilerin alınamayacağını da sözlerine ekledi.Öğrenciler de İstasyon Kültür Topluluğuna teşekkür ederek kulüplerin gündem ile ilgili konularda konferanslar ve etkinlikler düzenlemesini istediler.
(ERZ-AT-Y)

03.01.2013 14:06:29 TSI

Editör: Wan Haber