İlahiyatçı Yazar Numan Selmanlar, Peygamber Efendimiz'den (SAV) aldıkları emir ve vazife ile dünyanın dört bir tarafına hicret etmiş ve bu ülkelerde hizmet yolunda her şeyini feda etmiş, Asr-ı Saadet'ten günümüze hicret kahramanlarının, anmaktan ziyade anlamaya çalışılması gerektiğini belirtti.
Tavşanlı'da Teknik Elemanlar Derneği (TAVTED) tarafından, Özel Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda düzenlenen 'Asr-ı Saadetten Günümüze Önden Giden Atlılar' konulu konferans, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Konferansta konuşan İlahiyatçı Yazar Numan Selmanlar, Peygamber Efendimiz'den (SAV) beri dünyanın dört tarafına yayılan hicret erlerinin hayatlarının bir kahramanlık örneği olduğunu ifade etti. Hicret erlerinin, anmaktan ziyade anlamaya çalışılması gerektiğini ve Nam-ı Celil-i Muhammedi adını ulaştırma adına 87 yaşında Ebu Eyyüb El Ensari'nin de İstanbul'a kadar geldiğini kaydeden Selmanlar, bugün ise eğitim gönüllüsü Adem Tatlı, Çanakkaleli Ramazan Öğretmen gibi gönül erlerinin, aynı duygularla insanlığa hizmet ettiğini söyledi.
TAVTED Başkanı Recep Kara da derneğin faaliyetlerini anlattığı konuşmasında, teknik elemanların programa verdiği destekten memnun olduklarını söyledi. Program sonunda, Palandöken Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nuri Ersoy, Selmanlar'a çiçek takdim etti.

21.01.2013 13:14:58 TSI

Editör: Wan Haber