Küçükçekmece Belediyesi, Mevlit Kandili dolayısıyla Doç. Dr. Mustafa Karataş'ı ağırladı. Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) ahlakını ve hayatını örneklerle anlattı.
Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen özel etkinliğe, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek ile birçok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Bünyamin Topçuoğlu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Karataş, Hz. Muhammed'in (SAV) ahlakını ve hayatını birbirinden güzel hikayelerle anlattı.

"HER MÜSLÜMAN PEYGAMBER AHLAKINA YAKIN OLMAYA ÇALIŞMALI"
Hz. Muhammed'in (SAV) ahlakını 3 maddede özetleyen Karataş, bunların 'Kendisi için değil başkaları için yaşamak', 'olduğu gibi görünmek', 'dünya ve ahiret dengesini mükemmel kurmak' olduğunu söyledi.
Hz. Muhammed'e (SAV), filmle, karikatürle hakaret edenlerin onu tanımadıkları için bunu yaptıklarını belirten Karataş, bu noktada şimdiki Müslümanlara çok iş düştüğünü, her bir Müslüman'ın tüm dünyaya Hz. Muhammed'i güzel tanıtması için, onun ahlakına yakın olmaya çalışması gerektiğini ifade etti.
Hz. Muhammed'in (SAV) en olumsuz durumlarda bile sükunetini koruduğunu, böyle bir hoşgörü karşısında düşmanlarının iman ettiğini belirten Karataş, O'nun şeffaflığına dikkat çekerek, "Hz. Muhammed üzüldüğünde ya da sevindiğinde yüzünden hemen belli olurmuş" dedi.
Peygamber efendimizin fiziksel özelliklerini de Küçükçekmecelilerle paylaşan Karataş, "Kaşları yay gibiydi. Yüzü beyaz, yanakları kırmızıydı. Geniş yüzlüydü. Başı büyükçe, saçları kıvrımlıydı. Kirpikleri uzundu ve siyahtı. Gözünün siyahı tam siyah, beyazı tam beyazdı. Gözleri doğuştan sürmeliydi. Burnu ovaldi, yüzü genişti. Sıska değil, tombuldu. Ağzı genişçe ve dişleri bembeyazdı ve dişlerinin arası açıktı. Sakalı vardı. Elleri, ayakları uzuncaydı. Kılsız bir vücudu vardı. Karın ve göğüs hizası aynıydı. Kendisine has bir kokusu vardı. Tane tane konuşurdu. Uykusu ağır değildi. Abdesti uykusunda bozulmazdı" diye konuştu.
Program sonunda Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin İpek, Mustafa Karataş'a teşekkür ederek çiçek verdi.
(ET-OK-Y)

23.01.2013 09:56:59 TSI

Editör: Wan Haber