İlkyardım Yönetmeliği kapsamında fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin arttırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine öğretilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğe personeline il yardım eğitimi veriliyor.
Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğünde kurulan İlkyardım eğitimi birimi ile Kastamonu'da Sertifikalı Temel İlkyardım Eğitimleri düzenlenmeye başladı. Eğitimler, Kastamonu'da sağlık hizmetlerinde görev yapan personelden başlayarak talep olması durumunda diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele ve ayrıca vatandaşlara yönelikte verilecek.
Bu kapsamda ilk olarak İl Sağlık Müdürlüğü idari personellerine yönelik Temel İlk Yardımcı eğitimleri verildi. Sağlık Müdürlüğünde görev yapan personele Dr. Tuğba Sertkaya, Sağlık Memuru Niyazi Çataloğlu ve Hakan Gonca tarafından Temel İlkyardım Eğitimi düzenleniyor. Eğitime katılan personellere eğitim sonrası yazılı ve uygulamalı sınavlar yapılarak sınavlarda başarılı olan personele "İlkyardım Uygulayıcı Sertifikası" verilecek.
(Vİ-SA)

23.01.2013 16:48:11 TSI

Editör: Wan Haber