22 Aralık Paramedikler Günü nedeniyle düzenlenen panelde konuşan İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, "İl merkezinin nüfusu 1 milyon civarında olunca en az 20 tane acil sağlık hizmetleri gerekiyor. Bugünkü açtığımız 3 istasyonla beraber 13'ü tamamlıyoruz. İnşallah 2013 yılında açacağımız istasyonlarla bu sayıyı ihtiyaç doğrultusunda tamamlayacağız" dedi.
Yabacı Diller Yüksekokulunda düzenlenen panele, İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, 112 Acil Hizmetler Müdürü Hakkı Adaş, sağlık görevlileri ve öğrenciler katıldı. Panelde konuşan İl Sağlık Müdürü Ahmet Öksüzkaya, "Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı 2 Kasım 2011 tarihinde yayınlanan 663 sayılı kanun ile yeniden yapılanma sürecine girdi. Bu süreçte gerek Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı, gerekse taşra teşkilatında bir takım yapılanmalar oldu. İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olarak taşrada üç farklı ama aynı amaç doğrultusunda çalışan kurumlar oluşturuyor. Bu doğrultuda Sağlık Müdürlüklerinin görevi eskiden icraatçı olup daha fazla denetime rol ayıramamaktan, daha çok koordinasyon ve denetim görevine ağırlık vermeye başladı. Ancak icracı olarak İl Sağlık Müdürlüklerin üzerinde 112 acil sağlık hizmetleri devam etmektedir. 2012 yılı başından itibaren diğer illerde olduğu gibi Kayseri'de yapılanma sürecinde çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.
2012 yılı hedeflerinin 3 sağlık hizmeti istasyonu açmak olduğunu belirten Öksüzkaya, "İstasyonlarımızdan iki tanesi faaliyete geçti. Üçüncüsü de bu ay içinde inşallah yıl bitmeden faaliyete geçecek. Bu yeni açtığımız üç istasyonda A2 tipinde istasyon. A2 tipi istasyonlar paramedik arkadaşların görev yaptığı istasyonlar. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bugün itibariyle 42 paramedik arkadaş görev yapıyor. Bizim ilimizin yapısı gereği 1 milyon 250 bin nüfusumuz var ve her 50 bin nüfusa bir acil sağlık hizmetleri istasyonu açılması gerekiyor. İl genelinde 26 acil sağlık hizmetleri istasyonumuz bulunmaktayken bu sayıyı tutturmuş durumdayız ancak Kayseri'nin özelliği diğer illerden farklı. Nüfusun yoğunluğu il merkezinde bulunmakta. Bu bakımdan il merkezi düşünüldüğünde de il merkezinin nüfusu 1 milyon civarında olunca en az 20 tane acil sağlık hizmetleri gerekiyor. Bugünkü açtığımız 3 istasyonla beraber 13'ü tamamlıyoruz. İnşallah 2013 yılında açacağımız istasyonlarla bu sayıyı ihtiyaç doğrultusunda tamamlayacağız" şeklinde konuştu.
(OD-AÖ-Y)

21.12.2012 16:07:08 TSI

Editör: Wan Haber