Sağlık Bakanlığı tarafından Kastamonu'da 1 tanesi paletli olmak üzere 5 tane yeni ambulans gönderildi.
İl Sağlık Müdürlüğü önünde Kastamonu'ya gelen ambulanslar için açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sağlık müdürlüğü çalışanları ve 112 ekipleri katıldı.
Açılış öncesi gazetecilere açıklamada bulunan Vali Erdoğan Bektaş, vatandaşlara en iyi acil sağlık hizmetini sunmak için gayret gösterdiklerini söyledi. 112 filosunun her geçen gün daha da güçlendiğini belirten Vali Bektaş, "Hemşerilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. 'Allah bu araçlara muhtaç etmesin' diyoruz ama tabi herhangi bir acil ihtiyaç halinde de ambulanslar hastalarımızı en yakın sağlık kuruluşuna yetiştirmek için hizmet veriyorlar" dedi.
Ambulans hakkında davetlilere bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk ise, yeni gelen ambulanslarla birlikte il genelinde 38 adet ambulansa ulaştıklarını belirtti. Sağlık çalışmalarının kaliteyi arttırmak için çabaladıklarını belirten Öztürk, "Amacımız sağlık hizmetindeki altyapımızı güçlendirip, daha kaliteli hizmet vermektir. Hedefimiz şehir içinde sağlık vaklarına birkaç dakika içinde, kırsal kesimdeki vakalara ise en uzak noktaya yarım saat içinde ulaşabilir hale gelmektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve Vali Bektaş, ambulansa binerek yetkililerden bilgi aldı.
(Vİ-SA)

30.01.2013 16:43:32 TSI

Editör: Wan Haber