İzmir İl Özel İdaresi, yerel bir gazetenin gündeme getirdiği "Gaziemir'de kaçak akaryakıt tehlikesi" iddiasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Yerel bir gazetede yer alan 'İzmir'in Göbeğinde Bir Tehlike Daha' başlıklı haber hakkında bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan İçöz, basında çıkan haberler üzerine kamuoyunu aydınlatma gereği duyduklarını belirtti. Yetkili mercilere 10 Şubat 2012 tarihinde söz konusu yakıtlar için depolama alanının yetersiz kalışı ve genişletilme talebinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, kaçak ve niteliği belli olmayan akaryakıt ve türevlerinin, adli kovuşturma süreci tamamlanma kadar Gaziemir tesislerinde muhafaza edildiği dile getirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Haberde bahsedilen, İzmir'de yakalanarak İdaremiz tarafından muhafaza ve tasfiyesi yapılan kaçak akaryakıtın tasfiyesine yönelik olarak; İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık İstihbarat Hareket ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı'na 'Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Eylem Planı' çerçevesinde yazı yazılarak, her yıl yakalanan kaçak petrol ürünlerinin hacminin arttığı ve tasfiye karar sürecinin uzun olduğu bu sebeple depolama alanının genişlemesine ve yetersiz kalmasına neden olduğu belirtilmiştir. Yakalanan petrol ürünlerini muhafaza edecek yer sıkıntısı yaşandığı belirtilerek, tüm depolamaların açık alanda, İdaremiz çalışma birimleri ile iç içe yapıldığı, iş ve iş yeri güvenliği açısından tehdit oluşturulduğu ifade edilmiş, kaçak petrol ürünlerinin ihtiyaca cevap verecek şekilde depolanabileceği 10 bin metrekarelik sahaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmiştir. Bununla birlikte metal ve krom nikelden, madeni yağların depolanacağı tanklardan oluşan 4 bin metreküp kapasiteli yangın yönetmeliğine uygun depolama tesisi ve 1 adet akaryakıt tankeri ile 1 adet kamyona ihtiyaç duyulduğu da Kaçakçılık İstihbarat Hareket ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı'na yazımızda bildirilmiştir. Ayrıca 11 Haziran 2012 tarihinde Defterdarlık Milli Emlak Dairesi Başkanlığı'na İdaremiz tarafından yazı yazılarak; Mülkiyeti hazineye ait olan Aliağa ilçesi Atatürk Mahallesi Yel Değirmeni mevkiinde bulunan, 560 ada, 5 parselde kayıtlı 154 bin metrekare taşınmazın idaremize tahsisi talep edilmiştir. İlgili yerin tahsisi yapılması durumunda habere söz konusu kaçak akaryakıtların nakli yapılacaktır."
(AH-Eİ-OK-Y)

14.12.2012 19:08:27 TSI

Editör: Wan Haber