İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevini vekaleten yürüten Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak atanan Mustafa Bolat arasında devir teslim töreni yapıldı.
Törende bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, göreve bugün itibari ile başlayan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat'ın yeni görevinin başarılar dilediğini belirterek; "İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak vekaleten görev yaptığım süre içerisinde gösterdiği öncülük ile kısa sürede aşağıda verilen tabloyu oluşturmamızı sağlayan Valimiz Sayın Süleyman Tapsız'a şükranlarımı sunuyor; desteklerinden dolayı Milletvekillerimize, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, Meslektaşlarıma, Siyasi parti temsilcilerine, Sendika temsilcilerimize ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Yardımcısı Karatepe, açıklamalarında şu bilgilere yer verdi; "İl Özel İdaresinin 2012 yılında gerçekleşen bütçesinin 27 milyon 240 bin TL'si gelir, 22 milyon 457 bin 500 TL'si gider olarak tahakkuk edilmiştir. İl Özel İdaresi'nin ihaleli işlerden dolayı 2012 yılı Ağustos ayı itibari ile yaklaşık 2 milyon (500) bin TL tutarında borcu bulunmaktaydı. Valimiz Sayın Süleyman TAPSIZ'ın göreve başladığı 17 Ağustos 2012 tarihi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevinin Sayın Valimiz tarafından şahsıma tevdii edildiği 4 Eylül 2012 tarihinden itibaren Sayın Valimizin emirleri doğrultusunda il özel idaresinin yatırımlarına devam ederken aynı zamanda uyguladığımız sıkı mali disiplin politikası (gider azaltıcı ve gelir arttırıcı) tedbirleri sayesinde; Ağustos-Aralık 2012 döneminde piyasaya olan toplam 2 milyon (500) bin TL tutarındaki borcun tamamı ödenmiştir. Öte yandan, Sayın Valimiz göreve başlamadan önce, tahsisli olarak gönderilip tahsis amacı dışında değerlendirilen yaklaşık 4 milyon 500 bin TL tutarındaki ödenek açığının tamamı kapatılmıştır. Kilis İl Özel İdaresi Banka Mevduat toplam tutarları da 6 milyon TL seviyesinden 20 milyon TL seviyesine yükseltilmiştir."
Kilis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat da devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Kilis için görev yapacak olmanın memnuniyeti içerisinde olduğunu belirterek, "Sayın Valimizin öncülüğünde, Milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri ve çalışma arkadaşları ile birlikte güzel hizmetlerde bulunacağız."
Mustafa Bolat, Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe'ye de verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.
(MAD-MAD-Y)

26.01.2013 08:49:31 TSI

Editör: Wan Haber