Malatya'da 'il öğrenci temsilcisi'nin belirlenmesi için yapılan seçimde, 11 aday yarıştı. Öğretmenevinde yapılan Öğrenci İl Temsilcisi Seçimi'nde, başkanlığa Akçadağ Öğretmen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Bülent Işık seçildi.
Seçimde toplam 56 üyeden 32 oy alan İl Öğrenci Temsilcisi Bülent Işık, "Bu bir yarıştı ve siz beni seçtiniz. Sizleri, aynı zamanda ilimizi temsil edeceğim için çok mutluyum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Şahin ise, "Seçme-seçilme kültürünü bütün topluma yaymak, sosyal ve eğitim faaliyetleriyle de bu çalışmaları destekleyerek, demokrasi kültürünü toplumun her kesimine sunma, eğitimin nihai hedefidir. Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken, şüphesiz en büyük özlemi; cumhuriyeti, demokrasi ile taçlandırmaktır. Çok partili hayata geçme çabaları bunun açık bir delilidir. 'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi', orta ve uzun vadede Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarımızda uygulanacak ve sonuçları itibariyle de çok iyi neticeler alacağımız bir projedir. Her okulda, Malatyamızda ve Türkiye genelinde oluşturulacak okul meclisleri, inanıyoruz ki Türkiye'de seçme seçilme kültürünü, demokrasi bilincini tabana yayacak ve çocuklarımız arasında heyecan yaratacak bir organizasyondur. Her yıl ilimizde ve Türkiye genelinde kendini temsil edecek birini seçen, oy kullanan, aday olan, başkan seçilen tüm öğrencilerimizin edineceği tecrübe, demokrasi kültürünün yerleşmesinde atılacak önemli bir adım olarak kabul edilmelidir. Bu kültürü edinmiş olan bir öğrenci, seçme ve seçilme yaşına geldiğinde alması gereken tüm tecrübeyi ve edinmesi mümkün olan tüm bilgiyi almış olacaktır. Bu bilinçte bir kişinin oy hakkını kullanırken ne kadar sağlıklı değerlendirme yapacağı da göz önünde bulundurulmalıdır" ifadelerini kullandı.
Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: "Tüm illerde seçimler tamamlandıktan sonra, seçilen öğrenciler 23 Nisan Milli Egemenlik Haftası içinde TBMM'de bir araya geleceklerdir. Bizzat meclis başkanının yöneteceği bir oturumda, Türkiye Öğrenci Meclisi kendi başkanını seçecek ve başkanlık divanı teşekkül edecektir."
(BK-SO-Y)

10.12.2012 17:52:50 TSI

Editör: Wan Haber